Zvanično saopštenje NBA o Jokićevoj kazni izazvalo buru! Udaljite ove ljude!

09.05.2023

07:24

0

Autor: A. S.

Srećom, Nikola neće morati da pauzira

Zvanično saopštenje NBA o Jokićevoj kazni izazvalo buru! Udaljite ove ljude!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Strahovali su u Denveru zbog moguće suspenzije Nikole Jokića pred peti meč plej-ofa NBA lige, ali su čelnici ipak bili fer i srpskog centra kaznili samo novčano. Te vesti sinoć su obradovali jedan deo košarkaške javnosti, a obelodanjeno je i zvanično saopštenje.

Jokić je u četvrtom okršaju sa Sansima stigao do rekorda karijere, ali je njegova ekipa poražena, pa je sada rezultat u seriji 2:2. Međutim, tokom prvog poluvremena, u jednoj gužvi sa navijačima u prvom redu, srpski centar je odgurnuo vlasnika domaćeg tima, Meta Išbiju, što su mnogi shvatili kao sukob, pa se govorilo o suspenziji.

Srećom, čelni ljudi NBA lige su bili svesni situacije i koliko bi Nagetsi bili oslabljeni, pa će rođeni Somborac morati da plati samo 25.000 dolara, ali je saopštenje ipak izazvalo reakciju.

 

 

- Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kažnjen je sa 25.000 dolara zbog nepropisnog kontakta sa gledaocem koji sedi pored terena, saopštio je Džo Dumars, izvršni potpredsednik, šef košarkaških operacija. 

Čelnik Finiks Sansa Met Išbija došao je u posed lopte kada mu se ona odbila u ruke, nakon igre pored njegovog sedišta, a Jokić je stupio u kontakt sa Išbijom u pokušaju da oduzme loptu i odmah nakon toga je lopta odletela dalje u publiku. 

Incident, zbog kojeg je Jokić dobio tehničku grešku, dogodio se na 2:36 do kraja druge četvrtine poraza Nagitsa od Sansa sa 129:124 u četvrtoj utakmici plej-ofa njihove konferencijske polufinalne serije 7. maja u "Footprint" centru - saopštila je NBA liga.

I dok su jedni smatrali da je Jokić načinio ozbiljan prekršaj time što je izašao sa terena i sukobio se sa gledaocem, ogorčeni su i novinari iz Denvera, koji smatraju da treba ukloniti navijače iz prvih redova.

 

 

- Udaljite ove ljude od terena. Imajte na umu moje reči, navijači koji su ovako blizu terena će biti veliki problem jedne od ovih utakmica - naveo je Dejn Lejn.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike