Peta utakmica, nema šeste: Željko dobro raspoložen pred put u Madrid, crno-beli spremili taktiku za Tavaresa! (VIDEO)

08.05.2023

13:53

0

Autor: 24sedam

Svi su zdravi i spremni da izbore fajnal-for

Peta utakmica, nema šeste: Željko dobro raspoložen pred put u Madrid, crno-beli spremili taktiku za Tavaresa! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedam

Košarkaši Partizana danas su u Beogradu odradili poslednji trening pred put u Madrid, gde ih u sredu od 21 sat očekuje peta utakmica plej-ofa Evrolige.

Biće to duel koji odlučuje o putniku na fajnal-for, pa iako sa raznim problemima i promenama u sastavima, obe ekipe su rešene da učine sve kako bi se dokopale najvećeg uspeha u dosadašnjem delu sezone.

Nakon treninga, a uoči puta, sa medijima je razgovarao trener crno-belih, Željko Obradović i izneo svoja očekivanja od majstorice.

- Peta utakmica, nema šesta - našalio se Obradović na početku razgovora, pa nastavio:

- Neko će na fajnal-for, svašta se nešto izdešavalo u ovoj seriji, ali eto još ta peta utakmica. Naravno da idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo  i kroz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali i analizirali. Organizovali smo treningde najbolje što smo mogli, u smisli da popravimo ono što nije valjalo. Mislim da nam je ključ utakmice veoma jasan, to je da pre svega najdominantnijem igraču, Tavaresu, postavimo odbranu, da im ne dozvolimo lake poene iz kontra napada i daimamo bolji protok lopte što se tiče naših napada, to bi bile neke najvažnije stvari što se tiče utakmice.

Svi su zdravi pred put u Madrid, osim Alekse Avramovića, koji je operisan i čeka ekipu u glavnom gradu Španije. U sastav crno-belih se vraća Kevin Panter, nakon dva meča pauze.

Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno - rekao je Željko Obradović i dotakao se pritiska u meču koji odlučuje o mnogo čemu:

- Pritisak postoji, bili smo u fenomenalnoj situaciji, ali sve to je doprinelo da se utakmice igraju tako kako se igralo u izmenjenom sastavu i ovo što se dešavalo ove, da ne ponavljamo, ali velika želja postoji. Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren.

U istoriji Evrolige, nikada gostujući tim nije slavio u majstorici, ali to nije nešto što brine trofejnog stručnjaka.

A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo - jasno je Obradović stavio do znanja šta misli o podacima koji su ovih dana kružili i dodao:

- Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice.

Na kraju se dotakao i atmosfere u ekipi.

Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kada smo bili sami, ali i kada nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu - tu treba da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš - rekao je za kraj obraćanja Željko Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike