Žoc jasan posle Reala: Presudio je jedan skok u meču koji smo igrali posle neizmerne tragedije

04.05.2023

23:14

0

Autor: P.K.

Posle čudne utakmice sa Realom, trener je izašao pred novinare. Ovo su njegove prve reči...

Žoc jasan posle Reala: Presudio je jedan skok u meču koji smo igrali posle neizmerne tragedije
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je posle velike drame u okršaju Partizana i Reala u Areni, izgubio još jednu šansu da se plasira na fajnal for Evrolige, za koji će morati da se bori u Madridu.

Trener Željko Obradović bio je vrlo precizan: 

- Čestitam Real Madridu na pobedi. Kada se uzme u obzir kakva je bila utakmica pre dve noći, sada je odlučio jedan skok, koji je Tavares uhvatio. Posle toga smo imali dva napada i nismo pogodili. Tim se borio i probao je da uradi sve, nije bilo dovoljno. Hajde da vidimo da li ćemo se bolje spremiti za peti meč.

On je nastavio o detaljima:

- Kad se pogleda statistika, imali smo 11 šuteva više od Real Madrida, jedan manje za tri, i isti broj slobodnih bacanja. Kad imaš 10 poseda više i izgubili. To znači da se ekipa borila. Nažalost, pojedine šuteve smo mašili i bili brzopleti. Analizirali smo i analiziraćemo, moramo da igramo pametnije.

Naravno, nije mogla da se zaobiđe tragedija koja potresa Srbiju, zbog čega je meč odigran bez muzike i bez navijanja u prvom poluvremenu.

- U ovim neverovatnim okolnostima, dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima da su posle ovakve, neizmerne tragedije koja je zadesila našu zemlju, došli u ovolikom broju da nas bodre. Sada nam ostaje se pripremimo za petu utakmicu.

Kako će sada izgledati mentalna priprema za peti meč?

- Mentalna priprema utakmice će svesti na jednu stvar. To je da Real igra zonsku odbranu, a mi smo sami. Ako budemo ubacivali lopte, imaćemo šansu da dobijemo utakmicu. Sve ostalo – radimo, borimo se, pariramo, tražimo neka rešenja. Treba da šutiramo bolje, pre svega za tri, ako budemo na nivou proseka Evrolige, onda možemo da se nadamo pobedi.

Penali?

- Ima statistika, isti broj pokušaj, oni 17/19, mi 10/19 – sedam manje, a sedam razlike. Naravno da je drugačija utakmica kad ubacuješ slobodna bacanja i trojke. Šta je razlog… Postoje načini kako da se to popravi, probaćemo i u tom segmentu da popravimo nešto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike