Barselona prva do fajnal-fora! Žalgiris nemoćan, čeka se Partizan, Katalonci gledaju ka Beogradu

03.05.2023

21:20

0

Autor: P.K.

Partizan je propustio šansu da bude prvi, Barsa nije

Barselona prva do fajnal-fora! Žalgiris nemoćan, čeka se Partizan, Katalonci gledaju ka Beogradu
Jasikevičijus i igrači Barselone - Copyright MN Press

Košarkaši Barselone postali su prvi učesnici predstojećeg fajnal-fora Evrolige, nakon što su pobedili Žalgiris u četvrtfinalnoj seriji. Katalonci sada u polufinalu čekaju Partizan ili Real Madrid.

Nakon dve pobede u Palau Blaugrani, slavili su u prvom meču u Kaunasu protiv tima Kazisa Maksvitisa sa 77:66.

Oni su tako postali prvi tim koji je osigurao mesto na završnom turniru koji će se od 19. do 21. maja održati upravo u dvorani u kojoj su večeras trijumfovali.

U polufinalu će igrati sa pobednikom serije između Partizan  i Real Madrida, gde crno-beli imaju prednost 2:1 pred četvrtu utakmicu u Areni.

Barselona je pokazala dominaciju tokom četvrtfinalne serije. Prvi meč je dobila sa ubedljivih 91:69, Žalgiris je pružio otpor u drugom susretu u Kataloniji, ali nije imao snage za iznenađenje - 81:89. Trener Šarunas Jasikevičijus je u trećem susretu zaoštrio odbranu, tako da je njegov tim opravdao ulogu favorita i prvi se plasirao na fajnal for.

U odlučujućoj pobedi, istakli su se češki košarkaši Tomaš Satoranski i Jan Veseli sa po 14 poena. Majk Tobi je dodao 13 poena, dok je Rokas Jokubaitis protiv svog bivšeg tima upisao 11 poena, uz po četiri skoka i asistencije.

U Žalgirisu je najbolji bio Edgaras Ulanovas sa 13 poena, a Laurinas Birutis je dodao 12 poena. Tomas Dimša i Lukas Lekavičijus su postigli osam, a Ignas Brazdeikis sedam poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike