Evroliga mora da dopusti Panteru da igra na fajnal-foru! I bivši plej Partizana podržao inicijativu za smanjenje kazne kapitenu crno-belih!

02.05.2023

12:58

0

Autor: A. S.

Nakon Larkina, Mirotića i Kalatesa i igrač CSKA na strani Amerikanca

Evroliga mora da dopusti Panteru da igra na fajnal-foru! I bivši plej Partizana podržao inicijativu za smanjenje kazne kapitenu crno-belih!
Kevin Panter - Copyright MN Press

Suspenzija Kevina Pantera zbog sukoba na drugom meču Reala i Partizana, privukla je veliku pažnju. Kapiten, crno-belih je kažnjen sa dve utakmice neigranja, što znači da ukoliko večeras Partizan savlada Real, preskače polufinalni meč na fajnal-foru.

Zbog toga su se brojni evroligaški igrači ujedinili i apelovali da se Panteru umanji kazna. Krenulo je od Šejna Larkina, a zatim su se priključili Nikola Mirotić i Nik Kalates, dok je poslednji u nizu, Dalas Mura.

Bivši plejmejker Partizana, a sada igrač CSKA iz Moskve, nije saglasan sa odlukom Evrolige.

- Ostalo mi je potpuno nejasno oko svih tih kazni, prvo što mi je nejasan kriteriju kako su deljene, ali mislim da Evroliga mora da dopusti Kevinu Panteru da igra fajnal-for ako Partizan u utorak pobedi treću utakmicu. To je sportski i fer - rekao je Mur za "Mozzartsport", pa dodao:

- Nepotreban potez, čitava situacija je bila nepotrebna jer je Partizan igrao sjajno i bez obzira na ovo, ostvaren je istorijski uspeh jer sam na društvenim mrežama shvatio da niko nikada ovako nije savladao Real na njihovom terenu, igrači Reala nisu morali onako da reaguju jer su nadigran, a onda kada je počela tuča, tada nema zaustavljanja, normalno je da svi utrče na teren.

Kako je istakao, u toj čitavoj situaciji, dopala mu se timska reakcija.

- Još jednom želim da ponovim da ovakvim stvarima nije mesto na košarkaškom terenu i sve treba da ostane u okviru sporta, ali nešto mi je baš zapalo za oko kada sam gledao klipove. Koliko se Partizan i momci drže zajedno, kako jedni drugima skaču u pomoć. Za mene jedan od glavnih pokazatelja da imaju sve što je potrebno za titule. Hemija je tu, kvalitet na parketu je tu, fantastični su i baš volim da ih gledam. Svi već znaju da u mojoj kući svi volimo Partizan i da smo imali prelepo iskustvo prošle godine u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike