Zanimljiv slučaj Hezonje: Špancima interesantan odnos Partizana i hrvatskog košarkaša - Nikada nije krio da ih voli!

02.05.2023

08:59

0

Autor: A. S.

Da li će navijači večeras biti blagonakloni prema Mariju?

Zanimljiv slučaj Hezonje: Špancima interesantan odnos Partizana i hrvatskog košarkaša - Nikada nije krio da ih voli!
Mario Hezonja - Copyright MN Press

Košarkaši Real Madrida doputovali su u Beograd gde ih večeras očekuje treći meč plej-of serije Evrolige sa Partizanom, a crno-beli imaju meč loptu za plasman na fajnal-for. Kraljevski klub juri poslednju priliku da ostane u trci za titulu najboljeg tima u Evropi, a u najavi novog okršaja ovih rivala, španska "Marka" je posvetila tekst Mariju Hezonji i njegovom odnosu prema Partizanu.

Hrvatski košarkaš nikada nije krio da navija za crno-bele, o čemu je govorio i tokom ligaškog gostovanja u Beograd. Ipak, sada je situacija zategnutija, naročito nakon što je u drugom meču ovih ekipa došlo do sukoba igrača na parketu.

"Marka" je posvetila tekst pod naslovom "Zanimljiv slučaj Hezonje, izbačen je u tuči u Madridu i navija za Partizan". 

Španski novinari su najpre istakli da će Kraljevski klub igrati u neprijateljskoj atmosferi, gde će navijači biti protiv svih.

- Protiv svih? Možda ipak ne, pošto je slučaj Hezonje zanimljiv. Mario ima neosporan talenat, sposoban da promeni meč u potpunosti, ali ga trener Mateo ne koristi. Hrvat je bio deo haosa u Madridu, mada je pokušavao da razdvoji obe strane i uprkos svemu je isključen sa meča. Deluje da balkansko rivalstvo nije na vrhuncu po tom pitanju - navodi se u tekstu ovog lista.

Kako su dalje Španci naveli, Mario je jedan od miljenika navijača crno-belih, a nikada nije nosio crno-beli dres.

- Hezonju voli Partizanova publika. On nikada nije krio da ih voli. U jednom intervjuu iz 2012. godine rekao je da mu je Partizan draži i od zagrebačke Cibone i da uživa u atmosferi koju navijači prave. U meču odigranim krajem marta dobio je aplauze i ovacije sa tribina. Sada će opet tamo zaigrati sa saigračima.

Meč između Partizana i Reala na programu je od 20.30, pobeda crno-bele vodi na fajnal-for, poraz produžuje seriju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike