Real stiže u goste Partizanu posle ne baš lake pobede! Saragosa skupo prodala kožu, bivši igrač Zvezde ubacio čak šest trojki!

30.04.2023

14:16

0

Autor: D. N.

U utorak će velikan iz Madrida gostovati u Beogradu, i to sa minusom od 2:0

Real stiže u goste Partizanu posle ne baš lake pobede! Saragosa skupo prodala kožu, bivši igrač Zvezde ubacio čak šest trojki!
Detalj iz utakmice Real Madrid - Saragosa - Copyright Profimedia

Košarkaši Reala su uoči dolaska u Beograd, na nastavak evroligaške četvrtfinalne serije sa Partizanom odigrali utakmicu 30. kola ACB lige. Ugostili su Saragosu i pobedili sa 93:86.

Iako je na poluvremenu gost imao prednost od pet poena (40:35), u poslednju deonicu se ušlo sa egalom - 66:66. A kasnije, u tih deset minuta je tim Ćusa Matea ipak uspeo da slomi protivnika i slavi. Mada se Saragosa nije baš lako predavala iako je na 13. mestu na tabeli španskog košarkaškog prvenstva.

Sada Real ima učinak 24-6, a Saragosa 11-19.

U prvoj deonici, bolji je bio Real sa pet poena razlike, ali je onda usledio preokret Saragose za pomenutih 40:35. Nastavili su gosti u dobrom ritmu pa su poveli i sa 14 razlike (49:35), ali se ta prednost postepeno smanjivala. U poslednjih deset minuta u Madridu, prednost domaćina je samo varirala, a išla je i do devet poena - 87:78.

Kada je reč o strelcima, najefikasniji na terenu bio je Boriša Simanić. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde postigao je 20 poena (6/9 za tri), uz osam skokova.

Dvocifreni učinak imali su još i Santigo Justa (12), Hauard Sant Ros (11) i Trigvi Hlinason sa 10. Na terenu je bio još jedan bivši igrač Zvezde, Stefan Jović, sa učinkom od pet poena, četiri skoka i sedam asistencija.

U redovima Reala najefikasniji su bili Najdžel Vilijams-Gos i Gabrijel Dek sa po 19 poena. Džanan Musa je dao 18, a Serhio Ljulj (faulirao Pantera i izazvao kasniji haos) 17. Na terenu je bio (uprkos najavama za kaznu) i Geršon Jabusele uz učinak od četiri poena (šut iz igre 2/8) za 35 minuta.

Real je meč igrao bez Valtera Tavaresa i Marija Hezonje, ali se očekuje da će obojica biti na terenu u utorak u Beogradu protiv Partizana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike