Kada će biti izrečene kazne Partizanu i Realu? Evo šta kažu pravila, a ne treba zaboraviti ni uticaj...

28.04.2023

14:24

0

Pravila su jasna, ali niko ne zna kakav će pristup zauzeti disciplinci Evrolige

Kada će biti izrečene kazne Partizanu i Realu? Evo šta kažu pravila, a ne treba zaboraviti ni uticaj...
Tuča na meču između Reala i Partizana - Copyright Profimedia

Kada treba očekivati kazne Evrolige za Partizan i Real Madrid i kakve će one biti? To su glavna pitanja svih ljubitelja košarke u petak.

Mnogi nagađaju, ali prema svemu što se zna i po onome što nalažu pravila, to će biti tek večeras ili u subotu rano ujutru.

Prema pravilniku Evrolige, "disciplinci" kazne izriču tek 24 sata posle dostave izveštaja sudija. Utakmica je registrovana u pola jedan ujutru u noći između četvrtka i petka, a sudije izveštaj dostavljaju kada pokupe izjave svih aktera.

Sad, pravilo "24 sata" važi zbog razmaka između prve i druge utakmice, što znači da će sada možda biti i drugačije, jer je pauza četiri dana. Sa druge strane, moguće je da će se postupati po hitnom postupku da bi prosto timovi znali kako da se pripremaju. 

Tu je i pitanje koji će pristup Evroliga primeniti: da li će žestoko kazniti sve, a Jabuselea najviše, jer je njegov prekršaj objektivno veći od svih ostalih, ili će svi dobiti blaže kazne, osim Jabuselea? 

Ako bude prvi pristup, Panter, Ljulj i ostali će dobiti novčane kazne, različitih iznosa (od 30.000 do 280.000 evra), a Jabusele suspenziju.

Ako se prihvati drugi pristup, Lesor, Panter i Naneli će dobiti bar tri utakmice suspenzije, kao i ostali iz Reala, a Jabusele dugačku suspenziju uz novčane kazne.

Tu je i pitanje uticaja, koje ne treba potcenjivati. Španski klubovi su generalno uticajni u Evroligi, a posebno Real i Barselona, sa kojom bi Partizan igrao u eventualnom polufinalu.

Njima bi i te kako odgovaralo da igrači Partizana dobiju bar tri meča suspenzije, kako Realu, tako i Barseloni, da bi crno-beli bili oslabljeni na fajnal foru u Kaunasu.

Videćemo, ali šta god da se desi, ne treba zaboraviti da je sve krenulo od čiste nemoći Reala, koga je Partizan igrom prosto demontirao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike