Evroligaši završili sastanak - Partizan i Zvezda favoriti za dobijanje dve od tri specijalne pozivnice!

19.04.2023

18:27

0

Autor: A. Š.

Posle dan i po sastančenja, vlasnici višegodišnjih licenci nisu doneli nikakav konkretan zaključak što se tiče budućnosti elitnog takmičenja

Evroligaši završili sastanak - Partizan i Zvezda favoriti za dobijanje dve od tri specijalne pozivnice!
Detalj sa poslednjeg odigranog evroligaškog derbija - Copyright MN Press

Verovatno je malo ko očekivao neke konkretne zaključke posle sastanka klubova akcionara Evrolige, ali sigurno da niko nije mogao da nasluti da posle dan i po razgovora neće biti donet baš niti jedan zaključak što se tiče budućnosti elitnog takmičenja.

Specijalizovani portal „Eurohoops“ piše da se na sastancima razgovaralo o stvarima poput proširenja Evrolige, ali da na kraju ništa nije stavljeno na glasanje niti se o bilo čemu odlučivalo.

Ono što je za naše prostore najzanimljivije, za narednu sezonu ne bi trebalo očekivati nikakve drastične promene. Evroliga će se igrati u formatu od 18 učesnika, od kojih je, pored vlasnika 13 A licenci, sigurno i učešće Monaka. Ekipa Saše Obradovića kao učesnik Top 8 faze popunila je jedno od dva mesta iz Evrokupa, dok će šampion AdmiralBet ABA lige imati prioritet prilikom dodele preostale tri specijalne pozivnice.

„Eurohoops“ prognozira da su statusu evroligaša naredne takmičarske godine najbliži Partizan, Crvena zvezda i bolonjski Virtus, dok bi Valensija trebalo da se vrati u Evrokup

Glavna pitanja tokom prvog dana odnosila su se na menadžment takmičenja i klubove, ali se sve svelo na to šta se dosad uradilo u post Bartomeu eri, dok o načinu na koji bi stvari trebalo raditi u budućnosti gotovo da nije bilo reči.

„Eurohoops“ piše da se konkretne odluke očekuju na generalnoj Skupštini koja bi trebalo da se održi krajem juna ili početkom jula, a ono što je posle ovog sastanka evroligaša jedno vredno pomena jeste da se još uvek ispituju mogući snecariji za ulazak Pariza, Londona i kluba iz Dubaija u elitu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike