Pešić: Šta ćemo sa testovima i putnim dozvolama?

22.09.2020

12:52 >> 20:20

0

Autor: 24sedam

Generalni menadžer Bajerna iz Minhena svestan neizvesnosti pred start evropskih takmičenja

Pešić: Šta ćemo sa testovima i putnim dozvolama?
Copyright MN Press

Vesti da su utakmice odložene zbog pozitivnih rezultata na testovima na virus korona stižu sa svih strana. Evropska košarkaška takmičenja još nisu počela, ali već u najavi postoji strah zbog mogućih komplikacija. Start Evrolige je zakazan za 1. oktobar, dok je prva utakmica u Evrokupu na programu nešto ranije – 29. septembar. O problemima sa kojima bi ekipe mogle da se susretu pričao je za “ard.de” generalni menadžer Bajerna Marko Pešić.

Nemački tim dočekuje Olimpiju iz Milana 2. oktobra, a potom tri puta za redom gostuje – Albi (9.oktobar), Makabiju (14. oktobar) i Fenerbahčeu (16. oktobar). Odmah zatim ih čeka utakmica u nemačkom kupu…

– Sve nam već predstavlja veliki izazov – svestan je težine situacije Marko Pešić. – Već razmišljamo: šta ćemo sa testovima, hoćemo li dobiti putnu dozvolu… U ovom trenutku ne možemo da znamo kako će se sve razvijati.

U Nemačkoj će od 1.oktobra karantin od pet dana biti obavezan za putnike koji se vraćaju sa rizičnih područja. Izrael i Turska su upravo označeni kao takvi. U Izraelu je čak profesionalni sport potpuno suspendovan. Evroliga je svoj plan predstavila, ali ni reči nije rekla o nacionalnim putnim propisima, posebno višednevnom karantinu.

Ako košarkaši Albe igraju protiv Barselone u rizičnom području, a onda tri dana kasnije treba da se sastanu sa Bambergom u nacionalnom prvenstvu, pitanje je da li ekipa treba da ide u karantin, da li neke utakmice treba da se premeste na neutralni teren, ili da se odlože. Sve to daje mogućnost da se poremeti već komplikovan raspored Evrolige.

Pešić je ubeđen da će takmičenje krenuti po planu i nada se da će profesionalni sportisti biti izuzeti iz pravila o karantinu, jer su timovi izolovani i neće se u rizičnim mestima zadržavati više od 48 sati.

Mi smo u kontaktu sa Vlastima, prilično sam siguran da će naći pravo rešenje.

Po mišljenju Pešića “mehur” na sigurnom i neutralnom mestu, po uzoru na NBA i Ligu šampiona u fudbalu, ne bi bio realan, makar zbog toga što bi klubovi iz zemalja gde su dozvoljeni gledaoci morali da se odreknu prihoda od ulaznica.

– Moraćemo da pokažemo maksimalnu fleksibilnost pogotovo u prvom delu sezone. Moramo da budemo spremni na mogućnost da se utakmice odlože u kratkom vremenskom roku. Ali ja sam optimista, pripremamo se da igramo ovu sezonu – zaključio je Pešić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike