Zadrani čekaju Partizan, ali su spomenuli i Zvezdu! Navijače su zamolili da se uzdrže od vređanja!

16.04.2023

18:09

0

Autor: D. N.

Napomenuto je da je klub već bio kažnjavan od strane lige zbog ispada navijača

Zadrani čekaju Partizan, ali su spomenuli i Zvezdu! Navijače su zamolili da se uzdrže od vređanja!
Duel iz utakmice Partizan - Zadar - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana gostovaće Zadru u utakmici AdmiralBet ABA lige, a uoči meča u dvorani "Krešimir Ćosić", izdato je saopštenje. U njemu se podseća na veliki uspeh, osvajanje titule u regionalnom takmičenju, ali se i apeluje da se navija fer.

- Sutra od 18.00 u goste nam stiže ekipa Partizana. Osim osiguravanja plej-ofa, pobedom možemo na kraju sezone u AdmiralBet ABA ligi da stignemo i do šestog mesta. Specijalni gosti za sutrašnju utakmicu povodom obeležavanja 20. godišnjice osvajanja lige biće ekipa iz te godine koja je ispisala klupske stranice i ostvarila senzacionalan uspeh.

Još jednom molimo sve navijače da navijaju fer i sportski, bez vređanja aktera susreta na rasnoj, nacionalnoj ili verskoj osnovi. U dvorani je zabranjeno pušenje, korišćenje pirotehnike i pirotehničkih sredstava i točenje alkohola - između ostalog je navedeno u saopštenju uz napomenu da je već bilo kažnjavanja zbog ispada navijača.

O meču koji ćete moći da pratite i na Premiumu 1 TV Arena sport govorio je i trener Danijel Jusup.

- Partizan je najteža moguća utakmica na domaćem parketu. Nakon jučerašnje utakmice sa Splitom nemamo mnogo vremena. Danas ćemo odraditi trening oporavka, sutra ujutro pripremu za utakmicu i to je najviše što u ovom okolnostima možemo. Moramo da damo sve od sebe da budemo konkurentni i što duže u utakmici. Mislim da su igrači svesni toga i da će dati onoliko koliko mogu - kazao je Jusup.

Za kraj, Zadrano podsećaju i na kalkulacije.

- U prvom delu prvenstva Partizan je na svom parketu slavio 114:77, a u Zadar ne dolazi bez motiva. Ako izgubi, izjednačiće se na tabeli sa Crvenom zvezdom. S obzirom da imaju lošiji međusobni skor sa gradskim rivalom, time bi ostao bez prednosti domaćeg parketa u mogućem finalu.

Sa druge strane, Zadar može da izgubi poziciju u plej-ofu, ali jedino u slučaju da Split pobedi Crvenu zvezdu u gostima. U slučaju poraza oba hrvatska kluba, Zadar će u četvrtfinalu vjerovatno ponovo na Partizan - objašnjeno je na sajtu Zadra.

 

AdmiralBet ABA liga, 26. kolo:

Petak:

MZT - Cibona 87:74

Subota:

Cedevita - Mega 85:70

Budućnost - Borac 85:87

FMP - Mornar 101:76

Ponedeljak:

18.00 Zadar - Partizan

20.00 Crvena zvezda - Split

Utorak

18.00 Igokea - Studentski centar

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike