Očekuje nas teška utakmica, umorni smo... Partizan gostuje Zadru, Smajli obećava maksimum!

16.04.2023

11:51

0

Autor: A. S.

Još jedno teško gostovanje za kraj ligaškog dela

Očekuje nas teška utakmica, umorni smo... Partizan gostuje Zadru, Smajli obećava maksimum!
Alen Smailagić - Copyright MN Press

Slavlje košarkaša Partizana nakon plasmana u Top 8 fazu Evrolige trajalo je nekoliko dana, pa je ubrzo fokus prebačen i na regionalnu AdmiralBet ABA ligu i gostovanje Zadru.

Mečevi na hrvatskom primorju oduvek su bili naročito zahtevni, ali crno-beli ne žele da se kockaju sa vodećom pozicijom na tabeli.

Duel sa Zadranima je na programu u ponedeljak od 18 sati, a pred put, trener Željko Obradović je imao samo reči hvale za narednog rivala:

- Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to. Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica - rekao je Obradović.

Ekipa je umorna posle napornih mečeva u Evroligi, priznao je Alen Smailagić.

- Očekivano je da ćemo biti umorni, ali se očekuje da damo sve od sebe. Verujem da ćemo biti dovoljno koncentrisani, spremni i odgovorni da pobedimo u toj utakmici i da na pravi način kroz ove dve preostale utakmice privedemo ligaški deo sezone kraju - zaključio je Smailagić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike