Herojski Borac u drami Morače izbegao direktno ispadanje iz AdmiralBet ABA lige!

15.04.2023

20:51

0

Autor: A. Š.

Čačani ostvarili veliku pobedu protiv Budućnosti i izbegli poslednje mesto u elitnom rangu regionalnog takmičenja

Herojski Borac u drami Morače izbegao direktno ispadanje iz AdmiralBet ABA lige!
Đorđe Gagić na meču protiv Budućnosti - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Sezona je za Borac stala u 40 minuta gostovanja u Morači! Čačani su protiv Budućnosti odigrali herojski, zaslužili su svu sreću koja ih je pogledala i u velikoj drami proslavili veliku pobedu – 87:85 (21:22, 21:20, 28:24, 17:19).

Ovim trijumfom ekipa Dejana Mijatovića izbegla je poslednje mesto u AdmiralBet ABA ligi, pa će status u elitnom rangu regionalnog takmičenja čuvati u baražu protiv poraženog iz finala AdmiralBet ABA 2 lige.

Ekipa Dejana Mijatovića bila je saterana uza zid. Nekoliko velikih pobeda MZT u poslednjim kolima regionalnog takmičenja doveli su Borac u situaciju da ih samo pobeda u Podgorici ostavlja u igri za opstnak u elitnom jadranskom društvu. I do nje su došli na zaista impresivan način i uz mnogo sreće, koju su na kraju, grad košarke kao što je Čačak i klub sa tradicijom Borca, i te kako zaslužili.

Sudbina Čačana odlučena je u završnih 140 sekundi meča u kojem je Borac imao i 11 poena viška. Ušli su Čačani u završna dva minuta meča u "Morači" sa plus četiri, ali je Budućnost uspela da dođe do napada za pobedu. Srećom po goste, flouter Bel Hejnsa je ostao na prvom obruču. Tu međutim nije bio kraj drame. Na sekund pre kraja meča Gagić je stao na liniju penala, prvi pokušaj je promašio, drugi put je bio precizniji iako to nije želeo. Vlada Jovanović je uzeo tajm aut, Grin je iz ćoška pokušao da meč odvede u produžetak, ali srećom po Borac ni on nije uspeo da prebaci prvi obruč, posle čega je usledilo ogromno slavlje Čačana na centru "Morače".

Ovim trijumfom Borca, skopski MZT se posle samo jedne sezone vratio u AdmiralBet ABA2 ligu, dok će Borac pokušati da osigura opstanak u baražu sa poraženim timom iz finala drugorangiranog regionalnog takmičenja.

AdmiralBet ABA liga. 26. kolo:

Petak:

MZT - Cibona 87:74

Subota:

Cedevita - Mega 85:70

Budućnost - Borac 85:87

21.00 FMP - Mornar

Ponedeljak:

18.00 Zadar - Partizan

20.00 Crvena zvezda - Split

Utorak

18.00 Igokea - Studentski centar

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike