Čikago dobio 24. trenera u klupskoj istoriji

23.09.2020

09:30 >> 09:02

0

Autor: Adam Štulić

Bili Donovan nasledio Džima Bojlena

Čikago dobio 24. trenera u klupskoj istoriji
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer, File

Košarkaši Čikago Bulsa u sledeću sezonu ulaze s novim trenerom. Umesto otpuštenog Džimija Bojlena, na klupi „bikova“ sedeće dosadašnji strateg Oklahome Bili Donovan.

Iskusni strateg postao je tako 24. trener u istoriji Bulsa, koje je preuzeo posle petogodišnjeg boravka u Oklahomi, a u skladu s klupskom potilikom Čikaga detalji ugovora nisu saopšteni.

– Uspeh koji je Bili postigao tokom karijere stavlja ga na drugi nivo. Smatramo da će njegova sposobnost da pomogne igračima da ostvare svoj potencijal, individualni i kolektivni, sjajno da se uklopi s našim sastavom. Bilo kao igrač ili kao trener, Bili je pobeđivao svuda gde ga je karijera vodila i nadamo se da će s tim nastaviti i u Čikagu – rekao je izvršni potpredsednik Bulsa Arturas Karnišovas.

Donovan je u svakoj sezoni, tokom petogodišnjeg mandata, Oklahomu odveo do plej-ofa, svrstavši se tako među samo četvoricu aktivnih stratega koji su postigli taj uspeh (Rik Karsli, Stiv Ker i Erik Spoelstra).

– Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba na prilici da treniram Bulse.Takođe, želim da im se zahvalim na vremenu i trudu koji su uložili u procesu ostvarivanja ovog transfera. Uzbuđen sam što ću trenirati sa Arturasom i što ćemo zajedno raditi u ime ove istorijske franšize – rekao je Donovan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike