Zvezda saplela Olimpijakos u borbi za prvo mesto! Crveno-bela fešta u Pioniru pripala srpskom timu!

06.04.2023

21:01

0

Grci po drugi put u sezoni izgubili od tima sa Malog Kalemegdana

Zvezda saplela Olimpijakos u borbi za prvo mesto! Crveno-bela fešta u Pioniru pripala srpskom timu!
Crvena zvezda - Olimpijakos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiajkos sa 87:79 u 33. kolu Evrolige.

 

 

Veoma čudan meč odigrale su dve crveno-bele ekipe, a pobeda je sasvim zasluženo pripala domaćinu. Gosti su po drugi put izgubili od srpskog tima u sezoni i ugorozili prvo mesto na tabeli kada bude završen ligaški deo takmičenja.

Duel je počeo napadačkom klinikom gostiju, a domaće su u igri držali Argentinci Kampaco i Vildoza. Uspeli su beogradski crveno-beli da zaustave rivala u nastavku meča i polako preuzimali kontrolu nad igrom. O defanzivi u trećoj četvrtini bi trebalo da se priča jer su igrači Zvezde, a posebno Martin briljirali u tom segmentu.

Komandu palicu zatim je preuzeo Holand, koji je trojkama i sjajnim reakcijama u odbrani, izluđivao goste i doneo Zvezdi prednost koja je, ispostavilo se, bila dovoljna za uglavnom mirnu završnicu!

Crvena zvezda: Holand 17, Vildoza 12, Lazarević, Kampaco 20p, 8 as, Mitrović 10, Martin 4, Dobrić 7, Ivanović, Ilić 2, Nedović, Kuzmić 3, Petrušev 12.

Olimpijakos: Vokap 15, Kenan 6, Luncis, Larencakis, Fal 6p, 7sk, Slukas 13, Vezenkov 16p, 8 sk, Papanikolau 10, Bolomboj 1, Piters, Blek 2, Mekisik 10.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena, Zvezda je pobedila!

40. minut, 85:77 - Sudije su gledale snika i jednu trojku gostiju poništili, odnosno videli da je šut bio za dva poena.

38. minut, 83:78 - Drama u finišu.

36. minut, 80:73 - Ivanović traži tajm-aut da spremi završnicu meča.

34. minut, 77:69 - Holaaaaand!!! Nezaustavljiv je as Crvene zvezde. Barcokas mora da traži tajm-aut.

32. minut, 71:67 - Dve trojke Holanda, druga psole fantastične asistencije Kampaca iza leđa! Na drugoj strani trojke pogađaju Vezenkov i Slukas.

Počela je četvrta četvrtina.

Kraj treće četvrtine, 65:59 - Zvezda vodi pred poslednjih deset minuta, ali je prednost trebalo da bude veća posle veoma loše igre Olimpijakosa.

28. minut, 58:52 - Nastavlja se festival grešaka, pre svega gostiju. Mogla je Zvezda mnogo bolje da iskoristi ove potpuno prazne minute gostiju.

- Utakmici prisustvuje i otac Luke Dončića Saša.

26. minut, 54:48 - Kampaco je tražio faul i dobio tehnički grešku, pa je Slukas pogodio bacanje i postigao prvi poena za goste u trećoj četvrtini. A onda ponovo neverovatna serija promašaja, ali i greška sudija koji ne vide faul nad Martinom pod košem.

24. minut, 54:47 - Prilično neverovatna dva minuta, ovoliko grešaka na obe strane mnogo bi bilo i za celu četvrtinu! Konačno i koš, posle nove smušenosti gostiju. Odigrali su Kampaco i Vildoza dupli pas, a prvi je pogodio trojku! I nova greška Olimpijakosa. Kako gosti igraju, prava je šteta što prednost nije još veća. Puna 4 minuta gosti su bez poena.

22. minut, 51:47 - Vildoza pogađa trojku i dodatno slobodno bacanje posle faula, a Martin zakucava u kontri!

Počela je treća četvrtina.

Kraj druge četvrtine, 45:47 - Posle lošeg otvaranja susreta, košarkaši Crvene zvezde uspeli su da pronađu ritam i da čak stignu do prednosti. Na poluvreme odlaze sa minus dva, posle nešto lošijeg finiša.

19. minut, 43:39 - Koš Ilića i sjajna odbrana Holanda, pa pogođena i dva bacanja posle kontre i Zvezda ima plus 4!

18. minut, 39:39 - Nesportski faul Pitersa posle konfuzije u napadu gostiju. Dobrić pogađa jedno bacanje i šansa za prvo vođstvo nije iskorištena.

16. minut, 38:39 - Tajm-aut za Olimpijakos, velika je borba za svaku loptu na parketu. DObra stvar za Zvezdu su promašaji Larenzakisa koji nije pogodio nijednom iz četiri pokušaja za tri poena.

Duel uživo gleda i čuveni košarkaš ova večerašnja rivala Pero Antić.

MN Press
Pero Antić

15. minut, 33:36 - Rasplamsala se borba. Menja trener Ivanović kako bi odmorio nosioce igre u dosadašnjem delu utakmice.

12. minut, 30:32 - Na parketu je i Nemanja Nedović. Za razliku od prve četvrtine u kojoj je Zvezda napravila samo jedan faul, sada je odbrana zategnuta! Kampaco se igra sa rivalima, protura im loptu kroz noge pa posle faula pogađa dva bacanja.

Kraj prve četvrtine, 26:30 - Zahvaljujući tandemu Kampaco (6 asistencija) i Vildoza (8 poena) minus Zvezde je podnošljiv posle prvih deset minuta. Grci su preterali sa nerezonskim šutevima u finišu, a srpski tim je to kaznio zaključno sa trojkom Petruševa u poslednjoj sekundi.

8. minut, 19:28 - Raspucani su gosti, gotovo da ne promašuju. Ubacili su već šest trojki u početnim minutima susreta.

6. minut, 13:17 - Petrušev je zamenio Lazarevića i odmah ispustio igrača u odbrani. Vildoza pogodio drugu trojku na utakmici, a Vokap u narednom napadu izgubio loptu, pa napravio faul nad Kampacom.

5. minut, 8:15 - Loš napad Zvezde i veliki promašaj Lazarevića kažnjen je novom trojkom gostiju. Prednost Olimpijakosa odjednom postade ozbiljnija.

4. minut, 8:12 - Strašni su napadački i jedni i drugi na otvaranju meča.

2. minut, 5:7 - Bolje su gosti otvorili meč, ali Zvezda ima dobre odgovore u napadu.

Utakmica je počela!

- Prva petorka Crvene zvezde je Vildoza, Kampaco, Dobrić, Lazarević, Kuzmić.

- Sudije za ovaj meč su Migel Angel Perez, Žozef Bisang i Robert Viklicki.

MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

- Da se radi o duelu bratskih klubova bez prevelikog rezultatskog značaja vidi se i po atmosferi na tribinama. Navijači Zvezde i Olimpijakosa zajedno pevaju svoje pesme.

- U timu je Nemanja Nedović, ali nema Stefana Markovića, Bena Bentila i Branka Lazića.

- U prvom meču koji je odigran u Atini slavili su beogradski crveno-beli sa 90:86 pre nešto više od tri meseca.

 

 

Šef struke Crvene zvezde Duško Ivanović ovako je najavio duel sa liderom Evrolige:

- Ekipa koja ima izuzetan talenat, igraju godinama zajedno, igraju po automatizmu, dobro se poznaju, lako postižu koševe. Naš cilj je da im onemogućimo da postižu takve koševe, na svoj lagan način.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas bio je veoma jasan u najavi meča u Beogradu:

Budući da smo ostvarili prethodne ciljeve, osvajanje prvog mesta je sada cilj. Voleli bismo da završimo prvi. Moramo da pobedimo u poslednje dve utakmice, što je moguće. Mi to možemo!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike