Dva lica Zvezde: Crveno-beli zamalo da prokockaju plus 20!

03.04.2023

19:41

0

Izabranici Duška Ivanovića ostvarili i šesti trijumf zaredom u svim takmičenjima

Dva lica Zvezde: Crveno-beli zamalo da prokockaju plus 20!
Mega - Zvezda - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili i šesti trijumf zaredom u svim takmičenjima.

Crveno-beli su pobedili Megu sa 87:78 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) u 24. kolu AdmiralBet ABA lige i tako još jednom pokazali da se nalaze u odličnoj formi.

Ipak, trenera Duška Ivanovića može da brine pad u poslednjih pet minuta, kad su prokockali plus 20, domaćini su stigli na minus šest, ali nisu udspeli da ostvare totalni preokret.

Nema dileme da su se navijači u tim trenucima uhvatili za glavu, i pomislili da li će ponovo da im se dogodi Žalgiris, Bajern, Partizan, kad su velike prednosti ispuštali u poslednjoj četvrrtini.  

Ipak, ovaj put sebi nisu to dozvolili i na kraju zasluženo stigli do važnog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Što se tiče same utakmice, crveno-beli su u većem delu utakmice kontrolisali igru, imali prednost preko 10 poena, i činilo se da će lako izaći na kraj sa domaćanima.

Međutim, tako nisu mislili igrači Mege, koji su počeli da igraju dobro u poslednjoj deonici meča, i od minus 20 stigli na minus šest. Činilo se da može doći i do totalnog preokreta, ali crveno-beli su konsolidovali redove i na kraju stigli do trijumfa u Hali sportova na Novom Beogradu.

Mega: Paunović, Branković 10, Rudan 15, Kazalon 14, Đurišić 16, Kovačević, Cerovina 10, Rori 11, Grbović 2, Terzić, Mušikić.
Zvezda: Holand 2, Vildoza 4, Lazarević 5, Kampaco 15, Mitrović 2, Martin 16, Dobrić 23, Ivanović, Ilić 2, Marković, Kuzmić 6, Petrušev 12.

AdmiralBet ABA liga, 24. kolo

Split - Borac 113:99

Igokea - Cibona 81:67

MZT - Zadar 84:80

Budućnost - Mornar 99:78

Mega - Crvena zvezda 78:87

FMP - Partizan večeras

utorak

Cedevita Olimpija - Studentski centar 19.00

 

 

KRAJ

 

 

40. minut - Ipak, na kraju Zvezda je slavila i stigla do šestog trijumga zaredom u svim takmičenjima.

38. Au, šta se ovo dešava sa Zvezdom. Imali su plus 20, a sada je samo plus 8. Serija Mege od 12:0. Da li nas očekuje uzbudljiva završnica. Ne predaju se domaćini. Sve su bliži Zvezdi (82:75).

36. Mega spušta na minus 13. Trener Ivanović odmah zove tajm-aut, očigledno da je došlo do opuštanja u redovima crveno-belih. Ivanović odmah vraća Kampaca, Petruševa. Razigrala se Mega, idu na podnošljivih minus 11 (60:69).

34. Duško Ivanović promenio celu petorku, koja je iznela veći deo utakmice. Očigledno da crnogorski stručnjak želi da odmori. Mega je bolja u ovom delu meča, i spustili su na minus 15 (80:65).

32. minut - Bez velikog pritiska obe ekipe su krenule u poslednjih 10 minuta utakmice u Hali sportova. Svima je jasno ko će na kraju slaviti, tako da se postižu laki poeni sa obe strane. Čini se da nijedna ekipa ne igra jaku odbranu.Dosta prostora za otvorene šuteve, kako za Zvezdu, tako i za Megu. Crveno-beli održavaju razliku od 20 poena, manje, više.

Početak četvrte četvrtine:

 

 

30. minut - Ovde je očigledno sve gotovo, i to već posle 30 minuta. Crveno-beli baš dominiraju, samo je pitanje sa kolikom će razlikom crveno-beli slaviti u Hali sportova.

28. minut - Ode Zvezda na plus 20 (68:48). Kako sada stvari stoje, ovo će biti još jedan trijumf crveno-belih, i lakše nego što su očekivali. Definitivno Mega ne može da se odupre odličnim gostima.

26. minut - Izabranici Duška Ivanovića održavaju pristojnu prednost i čini se da igraju toliko koliko im je dovoljno da stignu do važnog trijumfa u regionalnom takmičenju. Crnogorski stručnjak čestim izmenama pokušava da svežinom zadrži prednost.

24. minut - Bolji početak Mege, postižu četiri poena zaredom i spuštaju na minus (10). Međutim, crveno-beli odmah uzvraćaju i prave najveću razliku u dosadašnjem delu utakmice, plus 18 (59:41). Čini se da Mega nema snage, ali ni kvalitet da naprave totalni preokret. 

Početak drugog poluvremena:

20. minut - Zvezda mnogo bolja posle prvog poluvremena. Šuterski odlično raspoloženi, a najbolji pokazatelj je da su postigli čak 51. poen. Dominiraju Dobrić, Petrušev i Martin, svi su dvocifreni. Ali, najveće aplauze zaslužuje Kampaco, koji svojim asistencijama briljira (51:36)

18. Kakve dve asistencije Kampaca, da se cela Hala sportova digla na noge. Na terenu postoji samo jedna klub, a to je Zvezda (45:31).

16. minut Crveno-beli ponovo idu na plus 10 (37:27). Zvezda pojačala igru u odbrani i rezultat odmah dolazi.

14. minut - Zvezda veoma brzo odgovorila, nakon što je mega smanjila na minus dva. U nepunih 30 sekundi crveno-beli postiži četiri poena i ide na plus 8 (35:27). U gostujućoj ekipi dvocifreni su do sada Petrušev i Dobrić.

12. minut - Mega je nastavila u dobrom ritmu i krenula mnogo bolje na startu druge četvrtine i smanjili na minus 3 (27:24). Nema dileme da nas očekuje uzbudljiv nastavak utakmice.

Početak druge četvrtine:

10. minut - Mega je u poslednjem minutu uspela da smanji na pristojnih šest poena minusa (25:19). Prvu četrvtinu je obeležila brza košarka, i dosta lakih poena, pre svega crveno-belih.

 

8. minut - Odlično izdanje Filipa Petrušev, koji postiže pet poena zaredom. Održava prednost Zvezde od 10 poena (25:15).

6. minut - Lepa košarka za sada, mnogo se trči, koševi padaju kao na traku. Razigrao se Petrušev, uz odličnu asistenciju Kampaca. Kazalon gubi loptu, lopta stiže do Dobrića, koji pogađa trojku. Razlika se povećava i sada je već plus 11 (23:12). 

4. minut - Mega prekinula seriju crveno-belih od 11:0, Mega postiže četiri poena zaredom. Očigledno da su domaćini u velikom strahu ušli u ovaj meč.  

2. minut - Bolji početak Zvezde, i već prave razliku od šest poena (8:2). Sjajno je otvorio Kuzmić sa četiri poena.

Petorka crveno-belih: Kampaco, Lazarević, Kuzmić, Petrušev, Dobrić.

 

Crvena zvezda i dalje bez Nemanje Nedovića i Branka Lazića. 

Blog uživo:

Centar Zvezde Ognjen Kuzmić svestan je da im neće biti lako protiv ekipe koja igra dosta brzu košarku.

- Mlada ekipa, koja želi da se afirmiše, igraju dobro, zabeležili su seriju pobeda, i uz to imaju nekoliko iskusnih igrača. Ne menjaju stil igre, igraju brzo, mnogo šuteva, kontranapada, cilj je da nametnemo naš ritam i igramo našu košarku jer želimo pobedu u ovoj utakmici - rekao je košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike