FMP se raduje duelu sa Partizanom! Očekuje nas laka utakmica, možemo samo da dobijemo!

02.04.2023

16:14

0

Autor: A. Š.

Panteri se rasterećeno pripremaju za mali gradski derbi koji se igra u ponedeljak u Železniku

FMP se raduje duelu sa Partizanom! Očekuje nas laka utakmica, možemo samo da dobijemo!
Nenad Stefanović - Copyright MN Press

Ligaški deo AdmiralBet ABA lige ulazi u samu završnicu. Ulaznice za plej-of uglavnom su podeljene, pa će se u poslednjim kolima određivati ko će sa koje pozicije u doigravanje za regionalni tron.

Dve ekipe koje su već obezbedile nastavak takmičenja u ponedeljak (20.00, TV Arena sport Premium1) će se sastati u Železniku. FMP će u malom gradskom derbiju dočekati Partizan, koji će posle velikih uspeha na evroligaškom koloseku morati fokus da prebaci na regionalni, kako bi odbranio prvo mesto i prednost domaćeg terena u odlučujućoj seriji.

- Kao što uvek kažem i mojim igračima, očekuje nas zaista laka utakmica u kojoj nemamo apsolutno ništa da izgubimo. Protiv sebe imamo ekipu koja igra jednu zaista odličnu košarku ne samo na nivou ABA lige, nego i Evrope. Ako sve bude kako treba, a verujem da će biti, igraće i Top 8 Evrolige – kazao je trener „pantera“ Nenad Stefanović, dodavši da se zna ko je dao pečat ovosezonskim igrama Valjka.

- Mi da bismo napredovali, moramo da igramo sa najboljima, ove utakmice tako i doživljavamo. Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, apsolutno da budemo rasterećeni, da damo sve što imamo u ovom momentu. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na jedan takav tim, nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i stručni štab, kao i svi igrači – radujemo se utakmici sa Partizanom - istakao je Stefanović.

Čarls Mening je dodao kako je Partizan odličan tim i jedan od najboljih na ovim prostorima.

- Biće to pravi test za nas kao tim i svakog pojedinačno. Uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da se odmerimo sa njima. Moramo da budemo fokusirani, igramo našu igru i vodimo računa o detaljima da bismo bili konkurentni - rekao je Mening, dodavši da je njemu i saigračima potrebno da odigraju agresivno u odbrani.

- Potrebno je da pokušamo da ih limitiramo jer oni zaista imaju mnogo napadačkih kvaliteta. Takođe, izgubljene lopte moramo da svedemo na minimum i sledimo plan koji nam je stručni štab pripremio. Želimo da se držimo svojih principa koji nas odlikuju i da odigramo najbolje moguće u narednoj utakmici -  rekao je Mening.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike