Legendarni Rejes dobro pamti Partizan: Mnogo je dobrih igrača bilo, moramo češće ovako da igramo

31.03.2023

19:00

0

Autor: P.K.

As Španije i Real Madrida pokazao zašto je bio to što je bio, druženje je najvažnije

Legendarni Rejes dobro pamti Partizan: Mnogo je dobrih igrača bilo, moramo češće ovako da igramo
Felipe Rejes - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Legendarni španski košarkaš Felipe Rejes zaigrao je u utakmici legendi Partizana i Real Madrida, posle koje je teško skidao osmeh sa lica.

Kada je na početku utakmice počeo da ređa trojke, iako ima pune 43 godine, u Areni se moglo čuti šaljivo: "dokle će više Rejes da nas maltretira?".

Ipak, legende Partizana su na kraju slavile, ali rezultat je stvarno najmanje važan u ovakvom susretu prijateljstva…

- Počeli smo dobro, dao sam trojke, probao sam da dođem do samopouzdanja. Srećan sam zbog utakmice, što sam se vratio na teren. Na kraju smo izgubili, ali smo radosni jer smo dobro igrali – rekao je Rejes, kao da je i dalje igrač.

On se slaže sa ocenom da je ovo jako lepa akcija.

- Mislim da treba češće da da organizujemo ovakve stvari. Setili smo se mnogih utakmica i lepih trenutaka u ovoj fantastičnoj hali. Za nas, da igramo danas je bilo vrlo dobro i osećaj je jako dobro.

Osvajač dve Evrolige i trofeja sa reprezentacijom koje je teško nabrojati. Bio je neizostavni član reprezentacije Španije koja je, između ostalog, osvojila tri evropska zlata i dva olimpijska srebra, i postala najuspešnija evropska košarkaška selekcija Evrope i sveta.

Tokom bogate karijere, koja je trajala 21 godinu, mnogo puta je igrao protiv srpskih timova…

- Šta sada pamtim? Imam mnogo uspomena na utakmice sa Partizanom. Uvek je teško igrati ovde. Peković, Veličković, mnogo je dobrih igrača. Imam mnogo uspomena na Partizan.

Partizan i Zvezda u Evroligi?

- To je odlično za košarku ovde. Oba tima zaslužuju da igraju. Zvezda ima dobre igrače, ali nije stigla do plej-ofa, a Partizan će ući.

Inače, iako navijači Partizana i reprezentacije Srbije ni po čemu lepom ne mogu da pamte Rejesa, posle ove utakmice je bilo potpuno jasno da je sve to sport i da legendarni Španac uživa veliko poštovanje ovde, jer se odmah napravila ogromna gužva od navijača koji su hteli da se slikaju sa njim...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike