Zvezda ponovo bolja od Valensije! San o Top 8 i dalje živi!

29.03.2023

21:13

0

Izabranici Duška Ivanovića odigrali meč 31. kola Evrolige na izuzetno visokom nivou

Zvezda ponovo bolja od Valensije! San o Top 8 i dalje živi!
Kampaco briljira u duelu sa Valensijom - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju sa 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11) u 31. kolu Evrolige i zadržali šanse za plasman među osam najboljih ekipa u elitnom takmičenju.

Ponovo je ritam crveno-belima davao fenomenalni Argetninac Fakundo Kampaco, a njegovom plesu pridruživali su se saigrači i pobeda nije mogla da izostane.

 

 

Bila je ovo utakmica po meri navijača Crvene zvezde! Igrala se dobra košarka, cela ekipa je mnogo radila za ovu pobedu i takav pristup je morao da donese pozitivan rezultat.

Najkorisniji igrač susreta bio je Filip Petrušev sa 20 poena i 7 skokova, već pomenuti Kampaco je ubacio 15 uz 7 asistencija, 2 skoka, 3 ukradene, ali i 4 izgubljene lopte.Svoje minute iskoristili su i Dobrić sa 16, Bentil sa 10, te Vildoza koji je postigao 9 poena i imao 7 asistencija. Mora se naglasiti i nekoliko sjajnih minuta Luke Mitrovića koji je bukvalno sam držao crveno-bele u igri u tom periodu. Najbolji u redovima Valensije bio je Radebo sa 14 poena, po 12 su dodali Džons i Harper, dok su Klaver i Arostegi meč završili sa po 10.

Crveno-beli su sada na tabeli izjednačeni sa Valensijom po broju pobeda, a kako imaju bolji međusobni skor pošto su slavili i u Španiji, jasno je da su ovog rivala precrtali. Naravno i dalje Top 8 deluje daleko jer je Zvezdi neophodno da zabeleži sve tri pobede do kraja takmičenja i nada se idealnom raspletu u ostalim utakmicama. A to bi značilo da će Baskonija i Žalgiris izgubiti sve utakmcie do kraja, a Efes minimum dve.

Crvena zvezda: Holand 6, Vildoza 9, Lazarević, Kampaco 15, Mitrović 6, Martin 7, Dobrić 16, Ivanović 3, Marković, Kuzmić, Petrušev 20, Bentil 10.

Valensija: Harper 12, Klaver 10, Puerto 2, Pradilja 2, Veb 3, Arostegi 10, Džons 12, Radebo 14, Evans, Dubljević 5, Hermanson, Rivero 3.

LOG UŽIVO:

Utakmica je završena, 92:73. Zvezda je pobedila!

40. minut, 91:73 - Petrušev za tri da kruniše sjajnu partiju.

38. minut, 85:71 - Raste prednost crveno-belih, deluje da je ostalo samo da rutniski privedu meč kraju! Nikola Ivanović se vratio na klupu! Povreda nije teže prirode.

37. minut, 80:69 - Nekoliko lošijih napada Crvene zvezde, ali na svu sreću ni Valensija nije briljirala u tom segmentu igre. 

34. minut, 76:64 - Valensija je izašla iz bonusa posle nešto više od tri minuta igre. Kampaco je pogodio oba penala. Stigla je i druga trojka Holanda na utakmici i trener gostiju je prinuđen da traži tajm-aut!

32. minut, 71:64 - Bentil je pogodio za dva, ali i promašio dodatno slobodno bacanje. Ipak odlično je odradio odbranu i izborio faul protivnika. Malo je ugruvan, pa je otišao na klupu. Trener Ivanović procenio je da su Kampaco i Mitrović dovoljno odmorili i ponovo su na parketu.

Počela je četvrta četvrtina! Još 10 minuta imaju crveno-beli za nastavak sna o plasmanu u Top 8 fazu Evrolige. Prvi napad u poslednjem periodu nisu iskoristili, završen je faulom Stefana Markovića.

Završena je treća četvrtina, 69:62. U poslednjih 10 minuta Zvezda ulazi sa 7 poena prednosti. Možda je višak mogao da bude i nešto veći, ali je i ovako prilično solidan. 

28. minut, 65:60 - Ne da se Valensija! Nikola Ivanović je povredio rame i nije čak ni na klupi sa saigračima.

26. minut, 62:53 - Vrhunska akcija Zvezde koju je Petrušev završio poenima. Lopta je za dve, tri sekunde promenila četiri "vlasnika" u crveno-belom dresu.

24. minut, 58:51 - Dubljević i Klaver na jednoj, a Dobrić na drugoj strani postižu trojke.

22. minut, 53:43 - Kampacoooo! Navukao je na sebe četiri protivnička igrača i asistirao Petruševu za lake poene! A onda je i Vildoza svojom trećom trojkom dodatno raspalio navijače! Još jednom pogađa Petrušev i prednost je dvocifrena!

- Utakmica je nastavljena. Prvi napad u trećoj četvrtini ima Valensija.

- Ludnica zbog Novaka Đokovića! Naš teniser strpljivo pristaje da se fotografiše sa svima i ima samo jednu poruku: "Ovo je najbolja publika".

Kraj druge četvrtine, 46:41! Velika se bitka bije u Pioniru. Crveno-beli su za nijansu bolji od rivala. Nekoliko naizgled bespotrebno izgubljenih lopti i promašenih otvorenih šuteva, te slobodnih bacanja "krivi" su što prednost nije ubedljivija.

19. minut, 46:39 - Zanimljiva odluka trenera Zvezde, ponovo traži tajm-aut, iako je prethodni doneo željeni rezultat. Sada je odbrana bila dobra, ali je Radebo pogodio težak šut za tri poena.

18. minut, 41:36 - Još malo magije servirao je Kampaco navijačima, ali je Vildoza promašio penal zbog tehničke greške klupi gostiju. Stigla je kazna u vidu tri poena, pa je trener Ivanović tražio tajm-aut.

17. minut, 39:33 - Gosti su izjednačili šutem za tri poena, a onda su Vildoza i Holand na isti način pokidali mrežicu Valensije!

16. minut, 33:30 - Vratio se Kampaco na parket, Ben Bentil vezao 4 poena, ali promašio dodatno slobdono bacanje. To je već treći promašeni penal crveno-belih na utakmici. Holand je u igri umesto Dobrića. Martin u igri umesto Mitrovića, koji je promašio još jedno slobodno bacanje za domaći tim.

14. minut, 28:30 - Ognjen Dobrić nikako da namesti ruku, promašio je već tri šuta za tri poena!

12. minut, 24:21 - Sjajni Luka Mitrović! Postigao je sva četiri poena, ali i odbranio oba napada gostiju!

Utakmica je nastavljena.

Kraj prve četvrtine, 20:21 - Zvezda dobro krenula, pa nekim jeftinim greškama ispustila prednost.

9. minut, 19:15 - Kampaco je fenomenalan, igra se košarke večeras!

8. minut, 17:15 - Ostavio je trener Zvezde Duško Ivanović Vildozu na klupi posle tajm-auta. U igri je Marković. Dubljević na svu sreću promašio polaganje za izjednačenje.

7. minut, 17:11 - Dve greške Vildoze u napadu, na svu srežu poništili su njegovi saigrači.

5. minut, 12:7 - Lazarević je napravio tri prekršaja, gosti izjednačili, ali je Vildoza pogodio za tri! A onda je Kamapco proleteo terenom i položio loptu za plus 5!

2. minut, 5:2 - Dobar start Zvezde, gosti imaju već tri faula!

Utakmica je počela!

- Đoković Novak, jedan je Đoković Novak, ori se dvoranom jer je najbolji srspki teniser stigao na utakmicu.

MN Press
Đoković na utakmici

- Tik uz teren je i fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić sa lepšom polovinom.

MN Press
Veljko Nikolić uz košarkaše

- Dobra vest je da je Luka Vildoza odradio zagrevanje.

 

- Veliki udarac za crveno-bele, nema Nemanje Nedovića.

- Na utakmici su i navijači Valensije. Na prvi pogled, niko ispod 50 godina. Sjajna energija:

Ovako je Duško Ivanović najavio meč sa Valensijom:

- Nadamo se da možemo da pobedimo i pokušaćemo da neutrališemo njihove šutere i igru u tranziciji.

Filip Petrušev je svestan odlične centarske linije španske ekipe:

- Biće veoma teška utakmica. Oni su u izuzetnom ritmu i znamo šta da očekujemo. Moramo da posvetimo pažnju njihovoj unutrašnjoj igri, gde je Dubljević glavni igrač, tu je i Rivero i veoma su korisni unutra. To moramo da zaustavimo i igramo dobru odbranu jedan na jedan na svim pozicijama. Ključ je odbrana. Da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, jedna su od bržih ekipa, ali i da zatvorimo reket, kontrolišemo skok i u napadu mislim da nećemo imati problema.

Evroliga, 31. kolo

Utorak:

Makabi - Virtus 111:80

Anadolu Efes - Olimpija 89:69

Panatinaikos - Bajern 86:76

Baskonija - Alba 93:87

Partizan - Barselona 80:89

Sreda:

Žalgiris - Monako 79:70

Crvena zvezda - Valensija 92:73

Olimpijakos - Asvel 20.00

Real - Fenerbahče 20.45

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike