Partizan se ubrzano sprema za Barselonu, Obradović istakao dve stvari koje će Valjku biti potrebne za pobedu!

27.03.2023

20:54

0

Autor: A. Š.

Crno-beli protiv katalonskog velikana igraju treću utakmicu u pet dana, ali najtrofejniji trener Evrope nema nameru da traži alibi

Partizan se ubrzano sprema za Barselonu, Obradović istakao dve stvari koje će Valjku biti potrebne za pobedu!
Željko Obradović - Copyright Profimedia

Uhvatio je „Valjak“ zalet na kojem je stigao nadomak plej-ofa Evrolige. Četiri kola pre kraja ligaškog dela sezone, crno-belima je potrebna samo jedan pobeda kako bi osigurali mesto u Top 8 elitnog takmičenja, a nju bi mogli da ostvare već u utorak kada u beogradskoj Areni dočekuju Barselonu (20.30).

Već sada je jasno da će katalonskog velikana u najvećoj dvorani na Balkanu dočekati paklena atmosfera pošto su sve karte za meč odavno planule, a nema dileme da će Panteru i drugovima vetar u leđa sa tribina biti neophodan kako bi pronašli dodatnu snagu u trećoj izuzetno teškoj utakmici u poslednjih pet dana.

- Jedan trening i sutra pre podne. Probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari za njihovu igru bez nekog velikog posmatranje njihovog 'plejbuka' što mislim da nije moguće u ovom trenutku. Ali znamo ih, već smo igrali protiv Barselone i znamo koji kvalitet imaju – istakao je u najavi meča Željko Obradović, pre nego što se detaljnije posvetio skautingu Katalonaca.

- To je ekipa napravljena da ode na 'fajnal for' i verovatno da proba da osvoji Evroligu. Igraju timski, igraju izuzetno čvrstu odbranu. Ključni igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli, kada je na petici. Agresivnost na loptu kreće od bekova po celom terenu.

Nije najtrofejniji strateg Evrope zaboravio ni napadačke kvalitete Barse.

- Satoranski, koji se vratio iz NBA posle šest godina i igra izvanredno, da ne pominjem igrače na pozicijama dva i tri. Oni su tim koja je lider Evrolige po procentu uspešnosti u šutu za tri poena. Probali smo na njihovu igru da reagujemo sada na treningu i videćemo kako će to sutra da izgleda. Potrebna nam je pamet i energija na nivou utakmice protiv Olimpijakosa - istakao je Obradović. 

Joanis Papapetru je pred sutrašnji duel istakao da su crno-beli uradili neke taktičke stvari na treningu kako bi pripremili utakmicu.

- Najvažnije je da se regenerišemo, ispred nas je još 24 satra do utakmice i da budemo energetski spremni. To je najvažnije. Znamo da će naši navijači biti ovde uz nas i mi moramo da i zbog njih pokažemo energiju - naglasio je Papapetru. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike