Obradović veruje u mene kao što niko pre njega nije! Lesor otvorio dušu - Nije kao da igram za malog trenera, nego najvećeg ikada! (VIDEO)

23.03.2023

20:07

0

Autor: A. S.

Francuz ganut onim što doživljava u Partizanu

Obradović veruje u mene kao što niko pre njega nije! Lesor otvorio dušu - Nije kao da igram za malog trenera, nego najvećeg ikada! (VIDEO)
Zek Ledej i Matijas Lesor - Copyright MN Press

Matijas Lesor je ove sezone eksplodirao u dresu Partizana. Francuski centar je krenuo stidljivo, ali je i vrlo brzo postao jedan od glavnih igrača ekipe, a tako je i oduševio navijače crno-belih.

Za Partizanovu televiziju, Lesor je govorio kako je od centra koji u Makabiju nije dobio veliku priliku, postao prvi centar Partizana i neko od koga utiče gotovo svaki meč crno-belih.

- Ne mogu da kažem da sam očekivao nešto ovako. Došao sam ovde da imam novi izazov u Evrokupu. Dobio sam priliku za evroligaško iskustvo u Makabiju. Mislim da sam je dobro iskoristio, ali nažalost smo se rastali iz više razloga. Kada sam ovde potpisao, cilj mi je bio da pomognem timu da se vrati u Evroligu, bilo kroz Evrokup ili ABA ligu. Nismo uspeli u tome, ali smo se ipak vratili u Evroligu. Srećan sam što sam deo ovog tima i što sam dobio priliku da igram za ovog trenera i pred ovim navijačima, makar u Evrokupu - počeo je priču Matjas Lesor.

Francuz je dobio veliku priliku u crno-belom dresu, a povratak u najelitnije takmičenje, naročito ga je obradovao.

- To je najbolja stvar koju sam mogao da poželim. Osećam sam se kao da nikada u Evroligi nisam dobio priiku da se pokažem. Uvek sam imao manju minutažu ili nešto slično. Sada ima priliku, a takođe sam i zreliji igrač. Shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu. Ovako nešto mogu samo da poželim. Nije kao da igram za nekog malog trenera, već za najboljeg koji je ikad radio na ovom kontinentu. Možda najboljeg ikada - istakao je Lesor, pa dodao:

On se vratio ovde, prihvatio novi izazov, novi pritisak na sebe. Osvojio je devet Evroliga, nema potrebe da se bilo kome više dokazuje. Naravno da bi ljudi u Srbiji poludeli kada bi osvojio i desetu. Ali za njegov CV to ne menja ništa. Devet ili deset titula, nije velika razlika. Dao mi je priliku da igram za njega i budem deo njegove priče. To je velika stvar z amene. Odlično smo se poklopili, na terenu i van njega. Verujemo jedan drugome. Veruje u mene kao što niko pre njega nije. Mnogi su sumnjali da sam pravi za ulogu prvog centra u Evroligi. Ali, on ima znanje i veru u mene, a ja se trudim da mu uzvratim svakim danom, na svakom treningu, svakoj utakmiici. Samo da mu vratim - otkrio je svoj odnos sa Obradovićem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike