Navijači Makabija: Jeftino prodajemo 6.000 ulaznica za F4 u Parizu! Dan kada je Kecman Nokia arenu ostavio bez tona! (VIDEO)

23.03.2023

14:00

0

Autor: G. F.

Prva utakmica četvrtinala Evrolige pripala je srpskom timu posle neverovatnog preokreta

Navijači Makabija: Jeftino prodajemo 6.000 ulaznica za F4 u Parizu! Dan kada je Kecman Nokia arenu ostavio bez tona! (VIDEO)
Košarkaši Partizana slave plasman na F4 - Copyright MN Press

Sve do današnjeg datuma, 23. marta, sada već pristojno davne 2010. godine košarkaši Partizana su igrali samo još jednu evroligašku sezonu.

Od tog dana je sve postalo drugačije. Ljudi u klubu, a posebno navijači, shvatili su da je čudo nad čudima moguće i da crno-beli mogu i na F4 Evrolige. Delovalo je kao "ludi san" i teška maštarija, a onda je 23. marta 2010. godine postalo moguće.

Otputovali su košarkaši Partizana na noge tada zaista odličnom Makabiju sa idejom da u prve dve utakmice pokušaju da izvuku maksimum iz sebe i ne budu lak zalogaj rivalu.

POČETAK JE BIO PRAVA KATASTROFA

A duel je počeo kao prava katastrofa za crno-bele. Makabi je rešetao sa svih strana, crno-beli nisu imali rešenja ni u napadu, ni u odbrani i na semaforu je početkom druge četvrtine pisalo 34:13 za domaći tim.

Jedini koji je uspevao nešto da pogodi bio je Dušan Kecman, ali su kola išla opasnom nizbrdicom i delovalo je da je na pomolu debakl kakav se teško zaboravlja.

 

 

Šta se potom desilo na terenu ne bi umeli da vam objasne ni najveći košarkaški znalci. Tek na krilima Kecmana u napadu, i neverovatnoj odbrani, crno-beli su polako smanjivali prednost Makabija. Na poluvremenu je bilo i dalje ogromnih minus 14, ali su stvari delovale bolje nego na startu meča.

ČETVRTINA ZA PAMĆENJE

Novi udar na vođstvo domaćina crno-beli su napravili u drugoj polovini treće četvrtine i u poslednjih 10 minuta ušli sa manjkom od 8 poena. I dalje se nije pomišljalo na potpuni preokret, ali je nada počela da se rađa i da živi.

A onda, nestvarna četvrtina crno-belih! Primili su samo 11 poena, a postigli 27 i odneli pobedu usred Tel Aviva. Pobedu koja im je pokazala da zaista mogu na fajnal-for.

Dušan Kecman je meč završio sa 29 poena i bio MVP te runde takmičenja, a pravi je kuriozitet da je plejmejker Lester Bo Mekejleb bio najbolji skakač (10 uhvaćenih lopti) na svakoj od četvrtfinalih utakmica.

 

 

UF, KAKO JE BILO SLATKO

Ovaj trijumf je tako "legao" pristalicama crno-belih, da su gotovo odmah po završetku utakmice počeli sa slavljem i uverenjem da će crno-beli zaista stići do same završnice Evrolige. Odmah se pojavila i sada već antologijska dosetka:

Jeftino prodajemo 6.000 ulaznica za F4 u Parizu. U potpisu navijači Makabija.

Sve je to bila reakcija na informaciju da su Izraelci pred duele sa Partizanom zaista kupili toliko karata za završnicu Evrolige.

Ne znamo jesu li karte propale ili su uspeli da ih prodaju, tek Partizan je zahvaljujući trijumfu ostvarenom na današnji dan otišao na F4 Evrolige i ostvario jedan od najvećih rezultata u skorijoj istoriji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike