Prilika u Efesu je došla u pravom trenutku, iako su svi bili šokirani: Vasa Micić o najvažnijim momentima u karijeri

23.03.2023

18:43

0

Autor: A. S.

"Ništa se slučajno u mom životu nije desilo, da budem iskren"

Prilika u Efesu je došla u pravom trenutku, iako su svi bili šokirani: Vasa Micić o najvažnijim momentima u karijeri
Vasa Micić prvak Evrope - Copyright MN Press

Srpski reprezentativac i košarkaš Efesa Vasilije Micić igra još jednu sjajnu sezonu u Evropi i polako gleda ka Sjedinjenim Američkim Državama i NBA ligi. Iako ove sezone njegov Efes ne blista, kao prethodne dve, kada su osvojili najelitnije klupsko takmičenje u Evropi, Micić daje sve od sebe za tim, pa je i uprkos brojnim povredama, glavni igrač ekipe iz Istanbula.

Za sajt Evrolige, u serijalu "Zapamti nešto", nekadašnji MVP ovog takmičenja, je govorio o najvažnijim momentima svoje karijere i istakao da neke od njegovih najvećih odluka drugima nisu izgledale logične.

Najpre je mislio na transfer u Tofaš, a potom i prelazak u Žalgiris, dok je kasnije stigao i potpis za Efes.

- To je definitivno najveća satisfakcija do sada u mojoj karijeri. U tom trenutku moje iskustvo u Žalgirisu i sa trenerom Šarasom bilo je više nego dovoljno i osetio sam da to želim negde da dokažem. Želeo sam da to znanje pokažem na terenu. Osetio sam da je prilika u Efesu došla u pravom trenutku. Iako su svi bili pomalo šokirani, ali sam osećao da je ovo dobro jer sam želeo da stvorim nešto od nule - rekao je Micić i dodao:

- Posle prve sezone sam shvatio da treba da ostanem i da sve to još jednom dokažem. Nisam znao da ćemo uzeti titulu, ali ostetio sam napredak i veliko iskustvo na svojoj koži. To je sjajno.

Osvrnuo se srpski plej i na tešku povredu sa samo 17 godina, koju je prevazišao, svestan svog talenta.

- Te situacije me nikada nisu sputale, uvek su me gurale i ojačale. Ništa se slučajno u mom životu nije desilo, da budem iskren. Sa nekim talentom koji očigledno imam, bilo je mnogo posla i stvari koji niko nije pratio ili niko nije video, ali znao sam koliko sam uradio - rekao je Micić.

Kroz karijeru, Micića je pratila timska igra, sebe nije isticao ispred ekipe, što smatra najvažnijom lekcijom koju je naučio.

- Neproveravanje statistike zaista može da pomogne da održite taj nivo profesionalnog uspeha. Većina igrača želi da ima najbolju statistiku za sebe, ali je zaista nemoguće biti uvek na tom nivou i osvojiti titulu. Tako da je za mene ovo nešto na čemu svaki igrač treba da radi ako želi da pobedi. Ima mnogo, mnogo talentovanih igrača koji mogu da blistaju mesec-dva. Ali biti sposoban da radiš svoj posao najbolje za tim i da i dalje ostaneš prepoznatljiv pojedinačno, mislim da je to je nešto što poslednjih godina – uvek donosim - zaključio je Micić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike