Zvezda je tim boraca, a mi moramo da pobeđujemo! Trener Baskonije ima recept za trijumf nad crveno-belima u Beogradu!

22.03.2023

20:48

0

Autor: G. F.

Đoan Penjaroja spremio taktiku i naglasio šta je najvažnije pred novi evroligaški duel

Zvezda je tim boraca, a mi moramo da pobeđujemo! Trener Baskonije ima recept za trijumf nad crveno-belima u Beogradu!
Trener Baskonije Đoan Penjaroja - Copyright Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u četvrtak (19.00) Baskoniju u 30. kolu Evrolige.

Trener srpskog tima Duško Ivanović najavio je tešku utakmicu, a iskusni Argentinac Fakundo Kampaco narednog rivala nazvao zmijom koje se treba čuvati. Ali niko u taboru Zvezde ne pomišlja na poraz kao opciju u sutrašnjem susretu.

Trener Baskonije, kojoj su neophodne pobede do kraja ligaškog dela takmičenja kako bi izborila plasman u Top 8 Evrolige, Đoan Penjaroja otkrio je novinarima šta vidi kao ključ utakmice i koji je recept za uspeh u Beogradu.

- Blizu smo kraja ligaškog dela, već znamo kakve su kvalifikacije da i moramo beležimo pobede. Moramo da budemo čvrsti i da kontrolišemo igru. Takođe, moramo biti hladne glave i da ne odustajemo od svog stila igre.

Istakao je Penjaroja i da će u hali Aleksandar Nikolić atmosfera biti fantastična, te istakao najbolje igrače u redovima Crvene zvezde.

- Fakundo Kampaco, Luka Vildoza i Nemanja Nedović su najvažniji igrači. Zvezda je ekipa sa mnogo boraca i kvalitetnih igrača sa iskustvom, igraju veoma agresivnu odbranu. Filip Petrušev ima fantastičnu sezonu i afirmiše se kao važan centar, koji će u budućnosti dominirati takmičenjem.

Baskonija je trenutno na 8. mestu u Evroligi sa skorom od 15 pobeda i 14 poraza, dok je Crvena zvezda na 14. mestu sa 12 pobeda i 17 poraza.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike