Tužilaštvo odbacilo Zvezdinu krivičnu prijavu protiv Lesora: Samo Petrušev može da ga goni po privatnoj tužbi

17.03.2023

12:14

1

Autor: D. P.

Epilog Zvezdine krivične prijave

Tužilaštvo odbacilo Zvezdinu krivičnu prijavu protiv Lesora: Samo Petrušev može da ga goni po privatnoj tužbi
Matijas Lesor - Copyright MN Press

Lesorov postupak u večitom derbiju ne zaslužuje da bude procesuiran pred građanskim sudom.

Ovo je epilog krivične prijave koju je Crvena zvezda podnela protiv centra Partizana Matijasa Lesora za incident koji se dogodio posle meča sa Filipom Petruševim.

Prema saznanju "Sportala" Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je Zvezdinu krivičnu prijavu, budući da se težina incidenta ne može tretirati kao krivično delo:

- Imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili manifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela - saopštili su iz Tužilaštva i dodali još:


- U Lesorovim radnjama pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela "laka telesna povreda" koje se goni po privatnoj tužbi. Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

Na drugoj strani Hrvoje Vidan, disciplinski sudija AdmiralBET ABA lige kaznio je danas Lesora sa tri meča supenzije i novčanom kaznom od 10.000 evra.
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike