Nestvarna pobeda Partizana! Iz plus 20 za Zvezdu, do trijumfa crno-belih!

13.03.2023

22:56

0

Autor: G. F.

Još jedan "lud" košarkaški derbi je iza nas

Nestvarna pobeda Partizana! Iz plus 20 za Zvezdu, do trijumfa crno-belih!
Lesor zakucava crveno-bele - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana ostvarili su jednu od onih pobeda o kojima će se dugo pričati. Posle vođstva Crvene zvezde od 20 poena, crno-beli su uspeli da se vrate u meč i ostvare važan trijumf u 21. kolu AdmiralBet ABA lige.  Slavili su crno-beli sa 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:25).

Još jedan praznik košarke je iza nas. Ponovo smo videli veliku borbu i neverovatan preokret. Ovog puta sve je išlo naruku crveno-belima, potpuno su goposdarili parketom, a onda se desilo još jedno malo čudo u večitim derbijima.

Pronašli su crno-beli način da odgovore, počeli da koriste sve slabosti rivala, i korak po korak im prilazili. A kada su u 32. minutu i poveli ispostavilo se da su i definitivno prelomili utakmicu.

A krenula je Zvezda silovito na krilima Fakunda Kampaca koji je ubacio 21 poen za poluvreme i bujvalno izluđivao crno-bele. Bentil je dominirao pod košem, koristio svaki pedalj prostora. Rasla je prednost Zvezde, raslo je i samopouzdanje crveno-belih, a crno-beli su tonuli sve dublje i dublje.

Drugo poluverme donelo je potpuno drugu sliku. Drugačiju energiju Partizana od samog početak. Uspeo je trener Željko Obradović da "osvesti" svoje izabranike, da ih motiviše i objasni im kako i šta treba da rade. Šta god da se desilo, upalilo je iz ugla Partizana. Kampaco do kraja duela nije postigao nijedan poen, napravio je i peti faul baš pri prvom vođstvu rivala.

Lesor je postao nezaustavljv, Ledej je proradio, priklljučio se Eksum, pa pred kraj i Madar i crno-beli su izvojevali pobedu koja im veoma lako može doneti prvo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja u AdmiralBet ABA ligi. A to znači i prednost domaćeg terena sve do kraja takmičenja.

 

 

Na kraju i tradicionalno slavlje igrača i navijača Partizana. Jedna bitka je dobijena, pred crno-belima su još mnoge do kraja sezone.

Partizan: Vukčević, Ledej 17, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 4, Papapetru 2, Eksum 15, Naneli 5, Lesor 27, Trifunović, Anđušić, Madar 7.

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 21, Mitrović 17, Martin 5, Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 7, Bentil 10.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i pobeda Partizana. Sukob Lesora i Petruševa i posle meča. Sve se brzo smirilo na svu sreću.

40. minut, 87:79 - Poeni Luke Mitrovića i tajm-aut za trenera crno-belih. Domaći tim ima sve u svojim rukama. Do kraja je ostalo još 49 sekundi.

39. minut, 87:75 - Krade Madar loptu rivalu i pogađa.

38. minut, 83:72 - Marković je promašio otvorenu trojku, a Eksum ga je kaznio na drugoj strani terena.

36. minut, 76:70 - Mitrović vezuje 2+1, Naneli pravi faul u napadu, a Mitrović pogađa jedno od dva bacanja i opet je neizvesno.

36. minut, 76:66 - Partizan je na plus 10!

34. minut, 74:66 - Sve se okrenulo u Areni, crno-beli u odličnom ritmu, crveno-beli se ne snalaze. Ivanović seče tajm-autom.

32. minut, 68:66 - Partizan ponovo vodi trojkom Ledeja, a dodatni problem za Zvezdu je peta lična greška Kampaca.

31. minut, 65:66 - Lesor je zakucao, a onda tokom napada rivala ostao da leži na parketu. Sudije  gledaju da li je Petrušev udario centra Partizana. Iznervirao se Francuz, morali su ga saigrači da ga smiruju. Snimak je pokazao da je sve bilo u redu. Na parketu je Smailagić umesto nervoznog Lesora. Kampaco je napravio 5. ličnu grešku!

Kraj treće četvrtine, 63:66 - Nestvarna trojka Vildoze od tablu, a onda i odgovor Madara uz zvuk sirene. Imamo dramu u Areni, iako do pre desetak minuta ništa nije nagoveštavalo ovakav rasplet utakmice.

29. minut, 56:62 - Zakuvalo se u Areni. Najpre je Kampaco napravio 4. faul, a onda je i klupa Zvezde dobila tehničku grešku. Crno-beli sa penala došli na minus 6!

28. minut, 51:62 - Uspeli su crveno-beli da odbiju novi nalet domaćina. Sada tajm-aut traži Željko Obradović.

26. minut, 50:58 - Trojka Pantera, zakucavanje Lesora, eksplozija na tribinama. Ivanovićev novi tajm-aut. 

24. minut, 41:56 - Ne deluje ekipa Partizana kao da može da se vrati u večerašnju utakmicu. I Avramović ima tri faula. Lesor ubacuje 2+1, a VIldoza sigurno rešava napade.

22. minut, 38:50 - Avramović vezuje 4 poena, a Lazarević na isteku napada pogađa za crveno-bele. I Lesor ima tri faula.

Sve je spremno za nastavak utakmice. Navijači Partizana pesmom pokušavaju da podignu ekipu pred treću četvrtinu.

Kraj druge četvrtine, 34:48. Ne pamti se kada je neko odigrao poluvreme kao Fakundo Kampaco večeras. Potpuno je nezaustavljiv bio u prvih 20 minuta. Kada se na njegove majstorije dodaju i skokovi kojih su crveno-beli imali čak 13 više jasno ej da rezultat i nije mogao da bude drugačiji. Moraće Partizan da pronađe neku novu energiju za nastavak susreta, u suprotnom nema šta da traži u ovom derbiju.

19. minut, 32:48 - Jedna blokada Nanelija bila je dovoljna da raspali navijače Partizana, a Lesor je vezao četiri slobodna bacanja, pa je Duško Ivanović pozvao tajm-aut.

18. minut, 24:44 - Kampaco melje crno-bele bez milosti. Neverovatni pogoci Argentinca, čak i trojka od tablu, već je na 19 poena.

16. minut, 22:36 - Ne liče crno-beli na tim koji gledamo u Evroligi ove sezone. Nisu pronašli ritam, nisu se snašli u ovom delu utakmice.

14. minut, 19:34 - Ne nalazi Partizan rešenje za igru Zvezde. Obradović još jednom traži tajm-aut.

12. minut, 15:30 - Petrušev trojkom otvorio četvrtinu, Lesor ubacio 2 penala. Dobrić 2+1 za ogromnih plus 15 za Zvezdu. Avramović prvi put na parketu.

 

 

Završena je prva četvrtina, 13:24 - Mnogo bolje igra Zvezda. Bentil je pohvatao sve lopte pod košem Partizana. Odnos u skokovima je 17:4 za crveno-bele! Lesor je i dalje nesiguran sa penala (ukupno 3 od 6).

10. minut, 11:22 - Četiri napada u jednom napadu imali su crfveno-beli i nisu pogodili. Nije bilo ni poena Partizana, a onda je Marković ostao sam i pogodio za tri poena.

8. minut, 11:19 - Dugo domaći nemaju poene iz igre. Jedno od dva bacanja pogodio je Eksum, a Papapetru je zamenio Ledeja. Mitrović, Dobrić i Vildoza su na parketu u redovima Zvezde. Na poene Pantera, Duško Ivanović traži tajm-aut. Kampaco je napravio drugi faul pa je Marković u igri umesto njega. Eksum pogodio 2 slobodna bacanja.

7. minut, 6:17 - Kamapco je sad pogodio i za tri poena, a nakon promašaja i faula Lesora, nastavio je savršeno penal veče. Dosad ima 8 od 8 slobodnih bacanja. Željko Obradović traži tajm-aut.

6. minut, 5:12 - Crno-beli promašuju trojke, Bentil koristi sve svoje prednosti u napadu. Smailagić je napravio i 3. faul, na parketu je Matijas Lesor. A ušli su i Anđušić i Eksum. Kampaco ubacio još 2 penala.

4. minut, 5:6 - Zek Ledej je trojkom odveo Partizan na plus 3, a Lazarević uspeo da izmisli poene posle ofanzivnog skoka. Smailagić već ima 2 lične greške, Madar i Panter po jednu. Kampavo dodao još 2 slobodna bacanja na svoj konto.

2. minut, 2:2 - Smailagić je postigao prve poene na utakmici. Na drugoj strani Kamapco je pogodio dva slobodna bacanja. Obe ekipe su u meč ušla sa mnogo energije u defanzivi, pa smo već imali i jedno "otimanje" koje je završilo "mrtvom loptom".

Utakmica je počela!

 

 

- Prva petorka Partizana: Madar, Panter, Trifunović, Ledej, Smailagić.

 - Prva petorka Zvezde: Kampaco, Nedović, Laazrević, Martin, Bentil. 

 

- Arena je popunjena toliko da je utisak da više igla nema gde da padne.

- Navijači su ovacijama dočekali košarkaše Partizana, a salvom zvižduka njihove rivale iz Crvene zvezde.

 

 

- Meč će voditi sudije Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum.

- Košarkaši Partizana prvi su izašli na zagrevanje, a dok se Arena još puni na parketu se, praćen zvižduvima, pojavio košarkaš Crvene zvezde Stefan Marković.

 

 

Trener crno-belih Željko Obradović još jednom je pohvalio navijače svog tima i zamolio da sve protekne u najboljem redu.

 

 

- Usred svega ovoga što igramo u Evroligi došla je i ta utakmica. Izuzetno je važna i za nas i za Crvenu zvezdu. Znamo koliki je ulog i probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Videćemo kako će to da izgleda sutra. Još jednom, poziv navijačima za fer i sportsko navijanje. Važnost utakmice je velika, da budu pravi kao što su bili tokom cele sezone.

Šef struke gostiju Duško Ivanović naglasio je da u Areni želi pobedu ekipe koju vodi.

 

 

- Čeka nam meč sa ekipom koja igra veoma dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već baš dobro. Kompletni su, i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike