Jokić promašio pobedu Denvera! Tripl-dabl Srbina više nije talija Nagetsima!

12.03.2023

23:01

0

Autor: A. Š.

Maestralni srpski as još jednom je imao dvocifreni učinak u tri statističke kolone, ali je njegov tim doživeo treći uzastopni poraz

Jokić promašio pobedu Denvera! Tripl-dabl Srbina više nije talija Nagetsima!
Nikola Jokić na meču sa Bruklinom - Copyright Profimedia

Tripl-dabl Nikole Jokića više ne znači i sigurna pobedu Denvera. Nagetsi su večeras doživeli treći uzastopni poraz, pošto ih je posle Čikaga i San Antonija, savladao i Bruklin - 122:120.

Navijači u Denverovoj areni prisustvovali su još jednoj maestralnoj partiji Srbina, koji je ponovo imao dvocifreni učinak u tri statističke kolone (35 p, 20 sk, 11 as). Ipak, ovoga puta to nije donelo sreću timu Majka Melouna koji je u izuzetno dramatičnoj završnici pretrpeo 22. poraz u sezozni.

Da li je Majk Meloun krenuo u obaranje forme pred plej-of ili je nešto počelo da ne štima u igri do nedavno najdominantnije ekipe u Zapadnoj konferenciji pokazaće vreme. Tek, u poslednja tri meča Denver nije ličio na tim iz većeg dela tekuće sezone, iako je Jokić svoj deo posla još jednom maestralno odradio.

Od početka meča Bruklin je stavio do znanja domaćinu da je došao po iznenađenje. Jokić je u prvoj deonici vukao Nagetse do kakve takve prednosti, međutim početkom druge četvrtine Set Kari je ušao u mod poznatijeg brata Stefa i pogurao Netse do dovicfrene prednosti (49:39), koja je već do početka trećeg kvartala prešla na stranu Denvera (71:61).

Jokić i Poter u tim momentima bili su pokretačka snaga Natesa, koja je sve više slabila kako je vreme u drugom poluvremenu odmicalo. Bruklin je malo po malo topio prednost favorizovanog rivala i onda za četiri minuta, krajem pretposlednje i početkom poslednje deonice, ubacio Denveru šest trojki i napravio potpuni preokret (109:94).

Iako je tada delovalo da je gotovo, Džoker nije ni pomišljao na predaju. Ušao je u svoj ritam, počeo da pogađa i asistira dovevši Nagetsa na samo dva poena minusa pred završnih 60 sekundi meča. Nažalost, tada je ostao bez daha.

Najpre je na minus dva promašio jedno slobodno bacanje, potom je uspeo da iznudi faul u napadu da bi na nešto manje od dve sekunde promašio šut sa poludistance za vođstvo. Na 1.8 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene i Bridžis je bio polovično precizan sa linije penala, da bi posle tajm auta Melouna Jokić promašio trojku za pobedu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike