Jokić sve bliži istoriji i Leriju Birdu! Novinari glasali za MVP – Srbin je bez premca!

16.02.2023

18:42

0

Autor: A. Š.

Biće senzacija ukoliko as Denvera ne dobije treće uzastopno prestižno priznanje

Jokić sve bliži istoriji i Leriju Birdu! Novinari glasali za MVP – Srbin je bez premca!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Grabi Nikola Jokić ka trećem uzastopnom MVP priznanju! Nešto što tokom impresivnih karijera nije pošlo za rukom veličinama kao što su Mejkl Džordan, Medžik Džons ili Kobi Brajant, nalazi se srpskom asu nadohvat ruke posle glasanja američkih novinara za najkorisnijeg igrača sezone.

„Džoker“ je ubedljivo ostavio iza sebe najveće konkurente Janisa Adetokumba i Džoela Embida i zaista bi trebalo da se dogodi prvorazredna senzacija da se reprezentativac Orlova ne izjednači sa legendarnim Lerijem Birdom, posle kojeg niko u najjačoj ligi na svetu nije tri puta uzastopno proglašavan za MVP-ija.

 

 

A brojke su te koje govore apsolutno u korist Jokića. Ove sezone Denverov superstar u proseku beleži tripl-dabl učinak (23.7 poena, 11.5 skokova i 10.1 asistenciju, dok su Nagetsi u ovom trenutku najbolji tim Zapadne konferencije.

Pored toga, Nikola je na poslednjih 20 utakmica ostvario 14 trip-dablova, dok je Denver ostvario 25 uzastopnih pobeda kada je srpski as imao dvocifreni učinak u tri statističke kolone, što je ujedno i najveći niz pobeda u istoriji NBA lige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike