Nastavlja se agonija Zvezde: Ništa od TOP 8 - crveno-beli se obrukali u Atini!

10.03.2023

21:53

0

Crveno-beli doživeli su još jedan neshvatljiv poraz

Nastavlja se agonija Zvezde: Ništa od TOP 8 - crveno-beli se obrukali u Atini!
igrači Zvezde poraženi u Atini - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su neshvatljiv poraz u Evroligi.

Crveno-beli su poraženi od Panatinaikosa sa 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11)  iako su imali plus 15 u određenim trenucima.

Ovo već postaje zabrinjavajuće kako igraju izabranici Duška Ivanovića, i nema dileme da je upaljen ozbiljan alarm u klubu sa Malog Kalemegdana.

Ovim porazom Zvezda gotovo nema nikakve šanse da se plasira u TOP 8.

Neshvatljivo je kako crveno-beli gube poslednje utakmice, prvo od Albe, zatim Bajerna i sada od Panatinaikosa i to sve u poslednjim četvrtinima.

Ovo što se večeras dogodilo crveno-belima, definitivno neće nikome biti jasno.

Vodiš i to ubedljivo, u nekim trenucima imaš i plus 15, sve ide kako treba, i onda ponovo pad u poslednjih nekoliko minuta, i to od ekipe koja se nalazi u velikim problemima i bila oslabljena za nekoliko glavnih igrača.

Šok za šokom, što se tiče kluba sa Malog Kalemgdana, iako je do pre mesec dana ovaj tim imao velike ambicije, ali onda je usledio pad koji nikome nije jasan.

 

Takođe, što se tiče večerašnje utakmice, postavlja se pitanje zašto Nemanja Nedović nije igrao poslednjih nekoliko minuta kad se lomio rezultat, ali to je već pitanje za Duška Ivanovića.

Treba napomenuti da su totalno razočarali Vildoza koji je ubacio samo dva koša, i Kampaco, koji je meč završio bez poena.

Panatinaikos: Volters 4, Li 3, Papajanis 9, Vilijams 7, Tomas 2, Ponitka 2, Grigonis 2. T

Crvena zvezda: Vildoza 2, Lazarević 2, Mitrović 2, Dobrić 5, Ivanović 3, Nedović 12, Kuzmić 4, Petrušev 7, Bentil 5. 

BLOG UŽIVO: 

40. minut - Kraj, novi poraz Zvezde 75:66. 

37. minut - Ozbiljni problemi za crveno-beli. I dalje su u minusu. Nije jasno zašto Nedovića nema kada se odlučuje meč, a imaju minus sedam (67:60).

34. Zvezda u velikim problemima. Od plus 15, otišli su u minus šest. Kao da im je voda ponovo ušla u uši. Neshvatljiv pad crveno-belih (64:58).

31. Ovo niko nije očekivao. Panatinaikos poveo prvi put na meču, iako su bili u minusu 15 (59:55). Ponovo problemi za Zvezdu kad je najvažnije.

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Ponovo drama. Zvezda ispustila plus 15, i domaćinima dozvolili da se vrate u igru, iako to niko nije očekivao posle prvih 25. minuta (55:52).

29. minut - Zvezda se nalazi u problemima. Panatinaikos se približio na samo pet poena (54:49).

28. minut - Malo bolja igra PAO i prvi put posle dužeg vremena uspeli su ispod deset (53:44). Čak su imali i napad da se još više približe, ali nisu ga iskoristili.

 

 

26. minut - Naš predstavnik čini se igra koliko im je potrebno da održavaju dvocifernu prednost. Definitivno se domaćini nalaze u velikim problemima. Ništa ne funkcioniše kod Atanjana.

24. minut - Crveno-beli održavaju prednost preko 10 poena. Zvezda kontroliše utakmicu, a najbolji pokazatelj je da u timu nema ni Vildoze, Nedovića i Kampaca, što dovoljno govori da je naš predstavbnik mnogo bolja ekipa večeras (51:37).

22. minut - Zvezda je nastavila da povećava razliku. Domaćini izgledaju totalno zbunjeni. 46:31. 

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Ono što su planirali izabranici Duška Ivanovića, to je urađeno u prvom poluvremenu. Zvezda je dominatna u ovom delu meča i zasluženo u svlačionicu ide sa plus 13 (42:29). Briljirao je Nedović sa 12 poena.

 

17. minut - Crveno-beli ponovo vraćaju dvocifrenu prednost. Ponovo dominira Nedović. (33:22).

15. minut - Malo bolja igra domaćina u ovom periodu i spustili su razliku na minus šest (26:20).

14. minut - Srpski predstavnik održava prednost preko 10 poena, što je najvažnije za ekipu Duška Ivanovića (26:15).  

12. minut - Crveno-beli prvi put na meču imaju preko deset poena prednosti (22:11). Za sada briljira Nedović sa 10 poena.

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Odličnih prvih 10. minuta za Zvezdu. Već su napravili pristojnu prednost i najavili da ih u Atini zanima samo pobeda (17:9).

8. minut - Crveno-beli ponovo ušli u ritam, zahvaljujući Nemanji Nedoviću koji postiže pet poslednjih poena za Zvezdu (13:7).

6. minut - Dosta grešeka sa obe strane, dosta otvorenih promašaja. Najbolji pokazatelj je mali broj koševa sa obe strane. PAO pravi seriju od 5:0 (7:7). Zvezda nije postigla koš punih dva minuta.

4. minut - Mnogo bolja igra crveno-belih na početku meča. Trenutno imaju plus pet (7:2)

2. minut - Odlično je krenuo Dobrić, i postigao prvih pet poena za Zvezdu (5:2).

Petorka Zvezde: Lazarević, Kuzmić, Kampaco, Dobrić, Bentil.

 

 

Klub iz Atine dosta oslabljen protiv Zvezde, u timu neće biti Bejkona, Dimitrosa Agravanisa i centra Arturasa Gudaitosa.

Blog uživo:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike