Rat se zahuktava - oglasio se Bord trenera Evrolige! Mnogima se neće svideti šta imaju da kažu o sukobu Atamana i Crvene zvezde!

10.03.2023

14:13

0

Autor: 24sedam

Osuđujemo sve uvrede, osećamo da je vreme za promene

Rat se zahuktava - oglasio se Bord trenera Evrolige! Mnogima se neće svideti šta imaju da kažu o sukobu Atamana i Crvene zvezde!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Trener košarkaša Efesa Ergin Ataman javno je kritikovao navijače Crvene zvezde zbog uvreda koje je trpeo tokom duela ova dva tima.

Pomislili su svi da će se na tome završiti, i verovatno bi tako i bilo da se u međuvremenu nije oglasila Zvezda i rasplamsala rat sa turskim stručnjakom.

Zbog toga je stigao i nastavak "bitke", ovoga puta iz Borda trenera Evrolige na čelu sa Dimitrisom Itudisom, koje se oglasilo saopštenjem u kojem osuđuje sve uvrede, posebno apostrofirajući vređanje Ergina Atamana na utakmici između košarkaša Crvene zvezde i Efesa.

- Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim, međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno - navodi se u saopštenju, pa se dodaje:

- Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo.

Evroligaški treneri zbog toga traže hitnu reakciju...

 

 

- Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasi ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike