Žoc posle trilera priznao: Izvukli smo se! Trener Partizana kaže da je umor glavni razlog, ali je čestitao igračima

04.03.2023

19:40

0

Autor: P.K.

"I da je Split pobedio, bilo bi zasluženo"

Žoc posle trilera priznao: Izvukli smo se! Trener Partizana kaže da je umor glavni razlog, ali je čestitao igračima
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je bio na ivici ambisa, ali je pobedio Split zahvaljujući trojci Džejmsa Nanelija sekund i po pre kraja.

Taj meč igrao se manje od 48 sati posle velike pobede nad Albom, a trener crno-belih Željko Obradović rekao je da je umor glavni razlog slabije igre i priznao je da se tim izvukao.

- Strašno uzbudljiva utakmica, zanimljiva, u sjajno atmosferi. Želim pre svega da se zahvalim navijačima Splita na fenomenalnoj dobrodošlici koju su priredili meni, ali i ekipi Partizana, kao i aplauzima na kraju. Čestitam, naravno, ekipi Splita, odigrali su izvanredno i da su dobili, bilo bi zasluženo. Međutim odlučila je jedna lopta. Odigrali smo taj aut sa strane na sreću dobro, igrač je na sreću ubacio.

O tome zašto tim nije bio na nivou i ranije prelomio meč...

- Očigledno je da nismo bili u utakmici od prvog trenutka, da taj zamor  igranja u Evroligi ostavlja veliki trag. Sama činjenica da smo u prvom poluvremenu imali samo jednu osvojenu loptu dovoljno govori o tome kako smo igrali u odbrani i koliko nam je trebalo da se probudimo. Neverovatno je da kad smo imali 6 razlike i na kraju u tri napada primamo dve trojke i koš i faul. Ali, eto, košarka je pokazala kakva igra može da bude. Moram na kraju i da čestitam mojim igračima, izvukli smo se. Moram još jednom da čestitam na lepoj atmosferi i mislim da je bila zaista lepa utakmica.

Šta je bio glavni problem?

- Rekao sam, činjenica da smo imali jednu osvojenu loptu, plus skokovi. To je želja, mislim da je manje od 48 sati prošlo od Albe. Šta god mi pričali igračima… Split ove godine igra mnogo bolje nego što je igrao prošle godine i postavili su utakmicu izvanredno i čestitam mom kolegi na tome. Koristili su maksimalno kvalitet igrača koje imaju i na kraju je ispalo kako je ispalo.

Crno-bele sada čeka gostovanje u Italiji, u utorak Virtusu u četvrtak Armaniju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike