Zvezda sama sebi zatvara vrata Top 8! Lučić probudio prežaljeni Bajern i šokirao crveno-bele!

02.03.2023

20:01

1

Autor: A. Š.

Srpski i regionalni šampion u Minhenu izgubio praktično dobijen meč

Zvezda sama sebi zatvara vrata Top 8! Lučić probudio prežaljeni Bajern i šokirao crveno-bele!
Fakundo Kampaco - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Skoro se na Malom Kalemegdanu nisu sanjali evroligaški plej-of snovi kao ove sezone. Ipak, prošlonedeljni šokantan poraz od Albe u dvorani „Aleksandar Nikolić“ žestoko je uzdrmao ambicije srpskog i regionalnog šampiona, koji se večeras najverovatnije oprostio od ozbiljnijih ambicija za plasman u Top 8 elitnog takmičenja.

Bajern je bio prežaljen u Audi domu, na polovini četvrte deonice bio je na minus devet, ali je do kraja meča napravio seriju 21:5 i trojkom Gifaja uz zvuk sirene čak izborio pobedu koja im u eventualnom krugu donosi prednost u odnosu na crveno-bele - 87:80!

Šta se dogodilo Nedoviću i drugovima u završnici meča verovatno će teško odgonetnuti i sam Duško Ivanović. Delovalo je da Zvezda sigurno gazi ka trijumfu, da Kampaco, Vildoza i Nedović maestralno diriguju igrom srpskog i regionalnog šampiona, koja se nestvarno raspala u odlučujućim momentima meča.

Svaka od ekipa dobila je po dve četvrtine na ovom izuzetno netipičnom meču. Zvezda je u finišu prve i početkom druge deonice prelako ispustila plus sedam, Bajern je u drugom kvartalu još lakše prosuo osam poena viška, da bi u trećoj četvrtini stvari potpuno otišle na vodenicu beogradskog tima. Crveno-beli su prvom poluvremenu dominirali pod košem rivala, za prve dve četvrtine uhvatili su čak 10 ofanzivnih skokova (15 ukupno), ali to nisu materijalizovali poenterski. S druge strane, Vinston je bio nerešiva enigma za Zvezdu, kojoj je do odlaska na veliki odmor ubacio 16 poena.

I onda se u trećoj deonici Bajern raspao. Šest minuta Trinkijerijevi izabranici nisu uspeli da postignu poen, što je Zvezda iskoristila da u 28. minutu dohvati najvećih plus devet (52:43). A onda je na scenu stupio Vladimir Lučić. Ubacio je trojku i najavio furioznu četvrtu deonicu u kojoj je u prva četiri minuta stavio crveno-belima čak 12 poena i vratio Bavarce u potpunosti u meč.

Ipak, tada su odgovornost preuzeli Kampaco, Nedović i Vildoza. Malo po malo crveno-beli su se vratili na plus devet na polovini četvrte deonice (75:66). Delovalo je u tim momentima da Bavarcima nema spasa. Govor tela domaćih nije ni nagoveštavao mogućnost neverovatnog preokreta koji je usledio. Međutim, u Zvezdinu igru tada se uvukla ničim izazvana nervoza. Nekoliko nerezonskih šuteva, pre svih Vildoze i Kampaca, Bajern je iskoristio da meč brzo uvede u egal, a potom serijom 14:0 dođe i do potpunog preokreta posle kojeg za srpskog i regionalnog šampiona nije bilo spasa.

Bajern Minhen: Vajler Beb 7, Volden 7, Sili 3, Vinston 20, Gifaj 11, Hanter 8, Bonga, Lučić 20, Obst 3, Cipser, Vimberg, Gilespi 8.

Crvena zvezda: Vildoza 18, Lazarević 3, Kampaco 16, Mitrović 5, Martin 8, Dobrić 3, Ivanović, Nedović 15, Marković, Kuzmić, Petrušev 10, Bentil 2.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Kampaco promašuje iz prodora, Gilespi zakucava, do kraja je 60 sekundi, Bajern vodi 80:75. Seriju Bajerna 14:0 prekida Vildoza. Vajler Beb pogađa za dva, Nedović promašuje trojku. KRAJ! Bajern je pobedio Zvezdu 87:80.

38. MINUT - Kampaco je promašio ceo koš prilikom šuta za tri poena, Vajler Beb je takođe nije ubacio šut van linije 6.75. Vildoza promašuje trojku, Gilespi poravnava rezultat - 75:75. Još jednom Vildoza promašuje trojku, na drugoj strani Volden ubacuje šut van linije 6.75, pred završna dva minuta četvrte deonice. Bajern vodi 78:75, Ivanović traži tajm aut.

36. MINUT - Nedović je preuzeo odgovornost u kritičnim momentima za crveno-bele, ubacio još dva penala odlepio Zvezdu na bezbednih 73:66. Veliki posao u ovom napadu uradio je Lazarević ofanzivnim skokom posle promašene trojke Kampaca. Još jedna greška Vinstona, Nedović u kontri vraća goste na najvećih plus devet. Promašili su crveno-beli napad na plus devet, na drugoj strani Vinston je fauliran prilikom šuta za tri poena. Ubacio je plejmejker Bajerna dva penala - 75:68. Na isteku 36. minuta Bajern prilazi na minus dva posle zakucavanja Gilespija i trojke Obsta. Ivanović traži minut odmora - 75:73.

34. MINUT - Razigrao se Vildoza, vezao četiri poena, ali Lučić odgovara sa pet - 68:63 u 33. minutu. VIldozu je povukla loptu, promašio je, na drugoj strani Lučić ubacuje još jednu trojku. Nedović postiže ekstremno važne 2+1 i vraća crveno-bele na plus pet - 71:66. Vinston gubi loptu.

32. MINUT - Završni kvartal otvoren je poenima iz prodora Lučića - 56:54. Na drugoj strani odgovara Martin. Hanter je promašio otvorenu trojku, na drugoj strani u kontri Kampaco ubacuje šut van linije 6.75 i vraća crveno-bele na solidnih plus sedam - 61:54. Trinkijeri mora odmah da reaguje minutom odmora. Mini seriju Zvezde lakim poenima prekida Lučić, na drugoj strani Nedović ubacuje trojku - 64:56. Hanter drži Bajern u igri sa dva ubačena penala - 64:58. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Martin je promašio zicer, Gifaj sa linije penala (2/2) približava Bajern na samo minus dva 70 sekundi pre kraja trećeg kvartala - 52:50. Seriju Bajerna 7:0 sa dva ubačena bacanja prekida Vildoza. Dve trojke su promašili domaći, što sa dva ubačena penala kažnjava Martin - 56:50. Uz to, Lučić pravi treću ličnu grešku. Vinston ubacuje dva penala i stavlja tačku na treću deonicu posle koje Zvezda vodi 56:52.

28. MINUT - Vildoza ubacuje dva bacanj i u 27. minutu povećava prednost Zvezde na plus sedam - 50:43. Volden greši u dodavanja, Martin poentira na asistenciju Vildoze i donosi crveno-beli najveći plus na večerašnjem meču - 52:43. Trinkijeri traži tajm-aut, posle kojeg Bajern pravi brzih 5:0. Posle trojke Lučića, Bajern prilazi na 52:48, sada Ivanović traži minut odmora.

26. MINUT - Ulazi se u peti minut treće deonice, Bajern još nije postigao prve poene u trećoj deonici. Kampaco iz prodora podiže prednost Zvezde na 45:41. Gifaj je promašio sa poludistance, crveno-beli na drugoj strani nastavljaju dominaciju pod košem Bajerna, hvataju dva ofanzivna skoka, posle kojih Mitrović ide na liniju penala. Polovično je precizan, a potom na drugoj strani blokira Gilespija. Kampaco je pronašio trojku na plus pet, Gifaj na isteku 26. minuta postiže prve poene za Bajern u nastavku neča - 46:43.

24. MINUT - Prve poene u nastavku meča postiže Kampaco sa linije penala (2/2). Zvezda je u 23. minutu na minus jedan - 41:40. Bonga je promašio još jednu otvorenu trojku, ali greše i crveno-beli, preciznije Kampaco u dodavanju ka Petruševu. Bajern je još bez poena, igra se tri i po minuta u nastavku meča. Petrušev ubacuje trojku, Zvezda ponovo vodi - 43:41. 

22. MINUT - Kampaco je promašio trojku na isteku napada, na drugoj strani promašio je i Vajler Beb sa poludistance. Nedović nije precizan van linije 6.75, nisu precizni ni Nemci. Gilespi blokira Petruševa. Dva i po minuta se u nastavku meča igra bez poena.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Zvezda u ovim momentima živi na šutu za tri poena. Dobrić ubacuje otvorenu trojku, Trinkijeri odmah reaguje minutom odmora. U 19. minutu Bajern vodi 39:36. Gifaj postiž poene za Bajern. Zvezdi ističe vreme za napad, ali greše i Nemci, preciznije Vinston baca loptu u aut. Martin poentira na obruču, na asistenciju Kampaca. Bajern vodi 41:38, Trinkijeri traži tajm aut, Bavarci imaju pun napad do kraja poluvremena. Na veliki odmor Bajern ide sa plus tri, pošto je Bonga promašio otvoren šut za tri - 41:38.

18. MINUT - Imao je Bajern napad na plus sedam ali je Sili promašio trojku, na drugoj strani Lazarević ubacuje izuzetno važnu trojku za Zvezdu - 37:33. Sili pravi faul u napadu. nad Lazarevićem, Martin sa linije penala (0/2) ne uspeva da još smanji minus crveno-belih. Lakim poenima Hanter to kažnjava i to posle ofanzivnog skoka - 39:33.

16. MINUT - Crveno-beli prave velike probleme Bajernu na skoku u napadu, ali to nikako da materijalizuju poenima. Posle koraka Vildoze, Vinston (14. poen) poentira sa poludistance. Seriju Bajerna 10:0 trojkom izuzetno važnom trojkom prekida Vildoza, Ipak, na drugoj strani Vinston poentira uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Bajern vodi 35:28.

14. MINUT - Lučić u 13. minutu pravi drugu ličnu grešku i izlazi iz igre. Petrušev je još jednom polovično precizan s linije penala - 25:23. Puno prekrašaja u poslednjih nekoliko napada, Vinston ubacuje dva bacanja i još jednom poravnava rezultat - 25:25. Sili ubacuje trojku posle tri uzastopno promašena napda Zvezde, a posle promašene trojke Vildoza u kontri šut van linije 6.75 ubacuje Vinston. Bajern vodi 31:25, Ivanović traži minut odmora.

12. MINUT - Promašili su crveno-beli nekoliko napada na plus četiri, pa Vinston vraća Bajern na minus dva. Nova izgubljena lopta Zvezde, Gifaj sa linije penala (2/2) poravnava rezultat. Petrušev sa penala (1/2) prekida seriju Bajerna 7:0 i vraća Zvezdi vođstvo - 24:23.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Petrušev sa 2+1 vraća Zvezdi plus tri u završnici uvodne deonice, a potom sjajnom rampom otvara kontru Kampacu, koji je fauliran. Ubacio je dva penala Argentinac, a potom i asistira Mitroviću. Zvezda ima najvećih plus sedam 23:16. Lučić pogađa trojku uz zvuk sirene, na kraju prve četvrtine crveno-beli vode 23:19.

8. MINUT - Propustili su crveno-beli napad na plus tri, posle čega su usledila četiri brza poena Bavaraca. Lučić u polukontri vraća minimalnu prednost domaćinu, Ivanović odmah traži minut odmora - 11:10. Kampaco odmah ubacuje trojku, Zvezda ponovo vodi - 13:11. U završna dva minuta uvodne deonice ulazi se s nerešenim rezultatom posle trojke Vajlera Beba - 16:16.

6. MINUT - Nedović vezuje pet poena i posle njegove trojke Zvezda prvi put na meču vodi - 10:7. Prvi put na meču u igri je Kampaco. Na isteku 6. minuta crveno-beli vode 10:9 posle poena Vajlera Beba sa poludistance.

4. MINUT - Vinston poenima iz prodora čuva vođstvo Bavaraca - 5:3. Bentil popravlja promašaj Kuzmića. Na drugoj strani Gilepsi radi isto posle promašaja Vinstona. Bajern vodi 7:5.

2. MINUT - Pošto su obe ekipe prokockale uvodne napade, Vinston ubacuje prvu trojku na meču. Posle dva minuta igre rezultat je izjednačen pošto je Vildoza ubacio trojku na isteku napada.

 

- Nemački tim večeras nastupa bez srpskog reprezentativca Ognjena Jaramaza.

- Bajern je na dan meča imao važno obaveštenje za navijače Crvene zvezde.

- Porazom od Albe Zvezda je sebi značajno zakomolikovala život u borbi za Top 8. Evo šta crveno-bele čeka do kraja ligaškog dela sezone u elitnom takmičenju.

- Uoči puta u Minhen crveno-beli su zanali loše vesti. Na megdan Bajernu će bez veoma važne karike.

- Bajern je dočekao kapitena Vladimira Lučića. Srpski reprezentativac i trener Andrea Trinkijeri dali su svoja očekivanja pred meč sa Zvezdom, a Italijan je imao zanimljiv odgovor na pitanje o Kampacu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike