MVP! MVP! Jokić je gazda na Zapadu – drugi put uzastopno!

02.03.2023

22:07

0

Autor: A. Š.

Srpski as dominirao u mesecu za nama, trip-dabl u proseku

MVP! MVP! Jokić je gazda na Zapadu – drugi put uzastopno!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Mogu da ga ne vole, mogu da ga osporavaju, ali Nikola Jokić je MVP! I biće senzacija ukoliko srpski as treću put uzastopno ne bude proglašen za najboljeg košarkaša sveta.

Prva Zvezda Denvera ponovo je proglašena za igrača meseca u Zapadnoj konferenciji. Drugi put vezano, Džoker je poneo laskavo priznanje i samo se još više približio zvanju najkorisnijeg igrača NBA lige.

Koliko je Jokić dominirao u februaru najbolje govori to što je u proseku beležio tripl-dabl učinak, a večeras je ušao u istoriju Nagetsa kao prvi igrač koji je dva puta zaredom ugrabio priznanje za igrača meseca, koje mu je pripalo i u januaru.

Denver je u februaru imao skor od devet pobeda i tri poraza. Jokić je jednu od utakmica u proteklom mesecu propustio, a na preostalih 11 (9-2) u proseku je beležio 22, 6 poena, 14,2 skoka, 10,2 asistencije uz procenat šuta iz igre od 64 odsto, odnosno 50 odsto za pri šutu za tri poena.

Srpski centar je u februaru ostvario osam tripl-dablova, izjednačivši se sa Viltom Čembrlejnom kao jedini centar što je tokom jednog meseca ostvario osam ili više tripl-dablova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike