Bajernu stiže NBA pojačanje pred Zvezdu! Čeka se samo potvrda!

28.02.2023

20:59

0

Autor: A. Š.

Nemački tim blizu dogovora sa Zilanom Čitamom

Bajernu stiže NBA pojačanje pred Zvezdu! Čeka se samo potvrda!
Zilan Čitam - Copyright Profimedia

Košarkašu Evropu drma mala transfer groznica. Najbolji klubovi na Starom kontinentu imaju rok do srede u 18 časova da registruju igrače za nastupe u Evroligi, a jedan od onih koji će tu mogućnost najverovatnije iskoristiti jeste minhenski Bajern.

Tim Andree Trinkijerija u četvrtak u „Audi domu“ dočekuju Crvenu zvezdu, ali je mala šansa da će italijanski stručnjak imati na raspolaganju Zilana Čitama, ukoliko američko krilo stavi paraf na saradnju sa Bavarcima.

A prema saznanjima specijalizovanog portala „Basketnews“ dve strane su u fazi finalizacije dogovora, pa je Bajern na odličnom putu da pronađe zamenu za Agustna Rubita koji je povredio Ahilovu tetivu.

Čitam je u dosadašnjoj karijeri nosio dresove Nju Orleansa i Jute, ali je tokom sezona 2019/20 i 2021/22 odigrao samo pet mečeva s prosekom od 2.4 poena i 1.8 skokova za 11 minuta na parketu.

Ipak, mnogo veći trag ostavio je u razvojnom timu Pelikansa, u kojem je ove sezone u G ligi imao učinak od 14.1 poena, 8.3 skokova i 3.1 asistencije po meču.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike