Nadamo se dvocifrenom broju medalja na OI u Parizu! Naša čuvena košarkašica veruje u svoje doskorašnje kolege!

28.02.2023

09:18

0

Autor: G. F.

Sonja Vasić obavlja funkciju sportske direktorke Olimpijskog komiteta Srbije

Nadamo se dvocifrenom broju medalja na OI u Parizu! Naša čuvena košarkašica veruje u svoje doskorašnje kolege!
Sonja Vasić - Copyright MN Press

Iako nama kao navijačima izgleda da su Olimpijske igre u Parizu daleka budućnost, sportisti i sportski radnici uveliko i već dugo rade na toj misiji.

Sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije, naša proslavljena i trofejna košarkašica Sonja Vasić poručila je da se nada dvocifrenom broju medalja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Biće drugačije nego u Tokiju. Pre svega, jer nismo u jeku korone i pozitivno je što je Pariz blizu. Neće biti veliki izazov aklimatizacije sportista i transporta. To će biti prednosti koje olakšavaju put ka medaljama i pripremu. Ova godina je jako izazovna, jer svi sportisti imaju velika očekivanja i potrebna im je velika pomoć da bi se kvalifikovali i treba da se podrže na pravi način - izjavila je Vasićeva za RTS.

Srpski strelci su prvi obezbedili norme od svih srpskih sportista za učešće na OI.

- Bili smo prezadovoljni kad je Zorana Arunović obezbedila prvu normu. Trasirala je put, kao i pred Tokio, gde smo imali lepu, veliku, brojčanu misiju i najveći broj medalja. Tako da se nadamo još većoj misiji i dvocifrenom broju medalja u Parizu. Ima puno sportova koji obećavaju. Svi timski posrtovi su i dalje u igri, mogu da obezbede norme. Pratimo sve i nadamo se da će na kraju ove godine bilans biti znatno veći - rekla je Vasićeva.

Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike