Kada pobediš Barselonu i Real moraš da uzmeš trofej! Kup kralja nikako drugačije nije mogao da se završi!

19.02.2023

21:03

0

Autor: A. Š.

Unikaha je u potpuno neočekivanom finalu španskog Kupa savladala Tenerife

Kada pobediš Barselonu i Real moraš da uzmeš trofej! Kup kralja nikako drugačije nije mogao da se završi!
Košarkaši Unikahe tokom finala Kupa kralja - Copyright Profimedia/ 900/Cordon Press

Kada na jednom turniru eliminišete Barselonu pa Real Madrid, sve sile će se potruditi da vas na kraju trofejno i nagrade. Zbog toga finale Kupa kralja i nije moglo drugačije da se završi nego pobedom Unikahe, koja je u borbi za prvi trofej u sezoni savladala Tenerife – 83:80 (17:16, 20:23, 23:21, 23:20).

Ovosezonsko izdanje završnog turnira Kupa kralja, koje se igralo u Badaloni donelo je pregršt iznenađenja. Najpre evroligaši, pa potom i favoriti iz senke, redom su ispadali do finala u kojem su se na kraju našla dva tima koja su na senzacionalan način stigla do borbe za pehar.

Finale je započelo onako kako se i predviđalo, napeto, tvrdo, nijedan tim nije dozvolio da se protivnik odlepi na neku veću razliku. U sličnom ritmu nastavljeno je i u drugoj deonici, a na pauzu se otišlo sa 39:37 u korist Tenerifa.

Taj minus Unikaha je ekspresno anulira u drugom delu igre, nastavljena je rezultatska klackalica sve do momenta kada su igrači Tenerifea vezali par dobrih odbrana i odlepili se na +9.

Ratnički sastav Unikahe nije se predao, već je u prvih pet minuta četvrte četvrtine u potpunosti preokrenuo rezultat u svoju korist. Stečenu prednost tim iz Malage nije prosuo i na kraju je zasluženo osvojio Kup kralja, drugi put u istoriji kluba.

Sjajan je bio Tajson Karter sa 17 poena, a pored njega istakao se još i Takler Kalinoski sa 16.

Prekaljeni Đorđo Šermandini sa 20 i Marselinjo Uertas sa 19 poena predvodili su Tenerife, koje kući na kraju idu praznih ruku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike