Teo ostao bez trofeja! Breša šokirala dva evroligaša i osvojila Kup Italije!

19.02.2023

19:38

0

Autor: A. Š.

Šokantan rasplet u borbi za prvi pehar u sezoni

Teo ostao bez trofeja! Breša šokirala dva evroligaša i osvojila Kup Italije!
Miloš Teodosić na meču sa Brešom - Copyright Profimedia

Kada su u četvrtfinalu Kupa Italije šokirali milansku Olimpiju, svi su pričali o velikom iznenađenju. Ali, večeras su košarkaši Breše dokazali da ono nije bilo nimalo slučajno. U finalu završnog tunira Dela Vale i drugovi srušili su i drugog italijanskog evroligaša i došli do potpuno zasluženog, za njih posebno velikog, trofeja – 84:76 (17:16, 23:14, 21:21, 23:25).

Pretio je u trećoj četvrtini Virtusu pravi debakl. Breša je u jednom momentu imala i ogromnih 18 poena prednosti (56:38, 26. minut), ali je tim Serđa Skariola do odlaska na poslednji dvominutni odmor uspeo da se vrati na podnošljivih minus 10.

A onda je na scenu stupio sjajni Belineli. Iskusni as je počeo da rešeta koš rivala i trojkama ekspresno topi veliki zaostatak svog tima, koji je na nešto manje od četiri minuta pre kraja uspeo da priđe samo na poen zaostatka.

Međutim, tada je Virtus stao u naredna tri minuta ubacio samo dva bacanja, što je Breši, čiji dres nosi i nekadašnji košarkaš Partizana Aleksej Nikolić, omogućilo senzacionalno slavlje.

Nekdašnji plejmejker podgoričke Budućnosti Amadeo Dela Vale je sa 26 poena bio ubedljivo najzaslužniji za trijumf Breše, Petrućeli je dodao 13. Na drugoj strani najefijasniji je bio Belineli (24), Šengelija je ubacio 12, dok je Miloš Teodosić meč završio sa sedam poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike