"Uragan sa Jamajke" nije više sa nama! Preminula legenda WNBA (FOTO)

17.02.2023

17:40

0

Autor: D. N.

Edvards je umrla posle dvogodišnje borbe sa rakom

"Uragan sa Jamajke" nije više sa nama! Preminula legenda WNBA (FOTO)
Simon Edvards - Copyright Printscreen/YouTube/ Tajay Ashmeade

Tužna vest stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Preminula je Simon Edvards, jedna od najboljih košarkašica u istoriji ženske NBA lige (WNBA), u 50. godini posle dvogodišnje borbe sa rakom.

- Tužni smo zbog smrti naše Simon Edvards. Naš "uragan sa Jamajke" bila je pravi ratnik na terenu, ali i van njega. Njenom neverovatnom energijom i optimizmom donela je radost mnogima - navedeno je u poruci tima iz Sijetla, Storma.

 

 

Košarkom je počela da se bavi sasvim slučajno, pošto je na Jamajki video trener američkog koledža, tokom jednog atletskog takmičenja. Otišla je na Univerzitet u Ajovi, a onda je usledio i WNBA angažman.

Postala je član Njujork Libertija 1997. godine, ali nije odigrala nijednu utakmicu. Na debi je čekala do 2000. godine, kada je potpisala za novoformirani Sijetl Storm, za koji je narednih šest sezona odigrala svaku utakmicu i bila klljučni faktor u osvojenoj tituli 2004. godine.

Iz WNBA se povukla 2006. godine kao najbolji skakač tima, košarkašica sa najviše minuta i najviše odigranih utakmica za Storm. Istovremeno je nastupala u Evropi tokom pauze između dve sezone u WNBA.

Opaka bolest je dijagnostifikovana 2021. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike