Partizan je prikazao klasu! Subotičani zadovoljni predstavom, crno-beli odradili posao, ali nisu zadovoljili Obradovića

15.02.2023

19:25

0

Autor: A. S.

Legendarni trener je pohvalio i mlade debitante, Drezgića i Mikića

Partizan je prikazao klasu! Subotičani zadovoljni predstavom, crno-beli odradili posao, ali nisu zadovoljili Obradovića
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana prvi su polufinalisti 21. Kupa Radivoja Koraća koji je danas počeo u Nišu. U duelu sa subotičkim Spartakom, slavili su rezultatom 91:69.

Nakon meča, ekipa koja dolazi iz Košarkaške lige Srbije, nije imala razloga da bude nezadovoljna, iako su poraženi prilično ubedljivo.

Kapiten Spartaka, Predrag Prlja, naveo je da su crno-beli pokazali klasu.

- Mislim da je bila lepa utakmica, i za nas i publiku, Partizan je prikazao klasu. Imali smo i dobrih i loših stvari, ali to ćemo analizirati sa trenerom. Partizanu bih poželeo sreću u nastavku – rekao je Prlja i opisao šta je Partizan prikazao bolje od njih:

- Fizička dominacija, atleticizam, na mnogo većem nivou od našeg, smirenost i pamet, koju mi nsimo imali, mnogi su prvi put na kupu. Za nas veliko iskustvo da vidimo kako izgleda ta evropska košarka.

Sličnog mišljenja bio je i strateg Subotičana, iskusni Željko Lukajić.

- Znalo se ko je favorit i kakav je odnos snaga, rekao sam da je ovo sjajno iskustvo, praktičan čas šta bismo mi trebali podići, uraditi, čemu da stremimo da dostignemo viši nivo. Ove rezultati što postižu nisu slučajni, na klupi je Željko Obradović. Imali smo dobrih faza, zadovoljan smo kako smo odreagovali, ali u nekim stvarima moćete da igrate koliko vam dozvole i to je Partizan. I kao što je kapiten rekao, imam utisak da je bila dobra predstava, da je publika uživala a sve ostalo je bilo poznato. Želim Partizanu uspeha i u Kupu i u prvenstvu, da dođu i do fajnal-fora.

Pohvale na račun Spartaka stigle su i od Alekse Avramovića.

- Ekipa dolazi iz KLS-a, igrali su dobru košarku 27 minuta, i držali se dobro do 15 razlike. Mi smo malo ušli neozbiljno, posle smo podigli odbranu i razvili kontra napad i podigli razliku. Zasluženo smo pobedili, znamo šta sledi sad, Zvezda, u dobrom smo ritmu, dobra je atmosfera u ekipi – istakao je Avramović i naveo da je povreda ruke sada prošlost:

- Nije laka povreda bila, predugo sam držao gips, sto je izazvalo atrofiju, duži period mi je trebao da se adaptiram, prošlo je pet meseci od povrede, navikao sam da živim s tim, nekad ruka boli, ali to je normalno, ali je svakog dana sve bolja situacija i to će samo ići na bolje.

Kao i uoči Kupa, Željko Obradović je izrazio zadovoljstvo što se nalazi ponovo u Nišu.

- Drago nam je da smo ponovo u Nišu, koji se kao i do sada pokazao kao dobar organizator. Igrali smo protiv tima za koga je trebalio izaći sa najmanje motivacije, ali nismo dobro otvorili utakmicu, ali što bi rekli, odrađena utakmica. Čestitam Spartaku, oni su pokušali da se vrate – bio je koncizan trener crno-belih.

Partizan je na ovom meču nastupio i sa dvojicom debitanata, Savom Drezgićem i Viktorom Mikićem, koji su u finišu dobili priliku, na opšte oduševljenje svih u dvorani.

- Bilo je logično da se dva mlada momka puste na kraju, da debituju, to će biti zabeleženo, a ostalih deset je bilo da se rasporedi minutaža, problem su bili Alenovi faulovi, sve ostalo je bilo po nekom planu, mada plan imaš u glavi, ali utakmica ti daje neke odluke – dodao je Obradović.

Na Partizanu je sada dan pauze i priprema za polufinale, koje je na programu u petak od 21 sat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike