FMP-u prošle godine izmaklo finale! Ambicije Pantera su jasne!

15.02.2023

12:14

0

Autor: D. N.

Stefanovićevu ekipu čeka duel sa Metalcem

FMP-u prošle godine izmaklo finale! Ambicije Pantera su jasne!
Nenad Stefanović i igrači FMP-a - Copyright MN Press

Košarkaši FMP-a biće jedni od učesnika Kupa Radivoja Koraća u Nišu. "Panteri" će u meču četvrtfinala odmeriti snage sa Metalcem, o kojem je trener Nenad Stefanović govorio pohvalno.

- Žreb je takav da svi iz naše polovine legitimno žele da dođu do finala. Mi čitave sezone razmišljamo od utakmice do utakmice, zaista ne volimo da gledamo previše unapred.

Glavni razlog za to je što nas čeka izuzetno teška utakmica u četvrtfinalu, protiv ekipe koja je u vrhu KLS i igra jako dobro uz iskusne igrače koji imaju iskustvo igranja u AdmiralBet ABA ligi. Spremamo se maksimalno ozbiljno za ovaj susret, kao i za svaki meč u ABA ligi.

To je jedini ispravan način, a ambicija nam je da probamo da se što duže zadržimo u Nišu - rekao je Stefanović na čijem spisku za turnir su: Čarls Dženkins, Čarli Mur, Milutin Vujičić, Paulius Valinskas, Nikola Šaranović, Nikola Manojlović, Ranko Simović, Aleksa Stepanović, Bo Bič, Ebuka Izundu, Nikola Janković i Marko Pavićević.

Protekle sezone, FMP je igrao u polufinalu i jedna lopta ih je delila od ulaska u produžetak sa favorizovanim Partizanom.

Duel FMP - Metalac je zakazan za četvrtak, sa početkom u 21 čas.

Prvog dana, u sredu, na programu su dva četvrtfinalna meča, Partizan - Spartak, odnosno Mega i Vojvodina. Dan kasnije, u prvom terminu (18.00), Crvena zvezda igra sa ekipom Borca.

Polufinala su u petak, a moguć je i "večiti derbi". U subotu je na programu finale od 21 sat.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike