Jeste li spremni za NBA ludilo? Znaju se trojkaši i majstori zakucavanja, grčka braća će biti u centru pažnje!

15.02.2023

11:27

0

Autor: G. F.

Rukovodstvo lige saopštilo imena učesnika atraktivnog programa

Jeste li spremni za NBA ludilo? Znaju se trojkaši i majstori zakucavanja, grčka braća će biti u centru pažnje!
Braća Adetokumbo - Copyright Profimedia

Sve je spremno za novu epizodu košarkaškog ludila pod imenom Ol star vikend NBA lige.

I ove godine ćemo biti u prilici da uživamo u majstorijama najvećih zvezda svetske košarke, uključujući i našeg Nikolu Jokića bez koga bi ovaj događaj bio nezamisliv.

Ali pored glavne utakmice, tu je, po običaju i prateći program, za neke i zanimljiviji od centralnog događaja. Čelnici NBA lige saopštili su koji će se košarkaši takmičiti za zvanje najboljeg u šutiranju trojki, zakucavanjima i "skils čelendžu".

Ol star vikend je na programu od 17. do 19. februara, a pomenuta tri takmičenja će biti održana u subotu.

Za zvanje najboljeg trojkaša boriće se Tajris Haliberton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Uerter (Sakramento), Damijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

Ko će bolje, jače i atraktivnije zakucati saznaćemo posle borbe koju će voditi Deričo Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Posebna poslastica će ove godine ipak biti "skils čelendž" u kojem će nastupiti tri tročlane ekipe. A ono što će sigurno privući pažnju je podatak da će u istom timu nastupiti grčka braća Janis, Tanasis i Aleks Adetokumbo.

Njihovi rivali biće Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston, odnosno Paolo Bankero iz Orlanda, Džabari Smit iz Hjustona i Džejden Ajvi iz Detroita.

Takmičenje se sastoji od četiri runde od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu. Najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik.

Sve je spremno. Ludilo može da počne!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike