Vratila se strast u srpsku košarku: Na svakom koraku se priča o Partizanu i Zvezdi - Paspalj za 24sedam o večitima u Evroligi!

10.02.2023 | 11:51

Autor: Milan Nastić

Legendarni košarkaš ističe da rezultati crno i crveno belih vraćaju veru u ovaj sport

Copyright MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde ostvarili su važne pobede u poslednjem kolu Evrolige i tako napravili još jedan korak ka plasmanu u TOP 8 ovog takmičenja.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa Žarkom Paspaljem, legendarnim igračem, koji nije krio zadovoljstvo što se kult košarke ponovo vratio u Srbiju.

- Lepo je kad se na svakom koraku priča o košarci, navija, svi su oduševljeni, mislim na onaj deo koji uživa gledajući obe ekipe, a ne na one koji prave incidente. Vratila se strast, i to je lepo videti. Ovo je odlično za srpsku košarku - počeo je razgovor za 24sedam legendarni Paspalj.

MN Press
 

On smatra da je još rano pričati o plasmanu oba naša predstavnika u TOP 8, i da ima još dosta utakmica da se odigra.

- Polako, ne treba praviti pritisak igračima, korak po korak, utakmicu po utakmicu. Rano je za neke zaključke, ja znam da su navijači takvi i da žele odmah rezultat. Najvažnije da su u konkurenciji, mnogo timova je u opticaju za osam najboljih. Čini mi se da nikad nije bilo tako neizvesno i da svako svakog može da pobedi. 

Naravno, kao navijač Partizana ne krije zadovoljstvo što crno-beli u poslednjim mečevima igraju dobru košarku.

- Ukapirali su šta Željko želi, i odmah je sve krenulo na bolje. Igraju tečnu košarku, lopta lepo ide, a što je najvažnije pogađaju, što nije bio slučaj u jednom periodu sezone. Lepo je to videti i drago mi je zbog toga. Dobili su dva igrača više u rotaciju što je veoma bitno, pogotovo kad imaš ovoliki broj utakmica u kratkom periodu - istakao je Paspalj.

Legendarni košarkaš je napravio paralelu između Partizana i Zvezde.

- Obe ekipe svoju igru zasnivaju na odbrani, i Željko Obradović i Duško Ivanović su dominantne ličnosti i tako se ponašaju. Forsiraju defanzivu, i to daje za sada rezultate. U Zvezdi mi se sviđaju, pored veći proverenih imena Nedovića i Vildoze, tu je i Petrušev, koji mi je posebno oduševio, Ivanović mu napokon daje prostor da pokaže svoj raskošan talenat. Prijatno sam iznenađen i Lazarevićem, veliki borac. Kod Partizana Lesor, drži visok ritam. Njemu se pridružio i Eksum, tu su Panter i Ledej, koji neprimetno ubaci preko 20 poena i to kad je najvažnije. 

MN Press
 

Žarko Paspalj smatra da su velike šanse da obe ekipe i naredne sezone budu učesnici Evrolige.

- Meni se čini takav razvoj situacije. Da će jedna od te dve ekipe, ako ne osvoji ABA ligu, dobiti vajld kard Evrolige. Što je naravno dobro za našu košarku. Imati dva predstavnika u ovom takmičenju je velika stvar za Partizan i Zvezdu, ali i Srbiju, jer ponovo ćemo gledati najbolju evropsku klupsku košarku ovde.

Popularni Palja očekuje da će večiti veliku borbu voditi i u regionalnom takmičenju.

- Ovo što smo do sada videli u ABA ligi, Partizan i Zvezda su ubedljivo najkvalitetnije ekipe i bilo bi pravo čudo da se oni ne bore za titulu. Nadam se da će i publika doprineti da to bude spektakl, a ne da gledamo nemile scene iz prošle sezone. Evroliga je najbolji pokazatelj kako navijači oba kluba mogu da se ponašaju kao ljudi. Zašto to ne bi bio slučaj i u regionalnoj ligi. Mislim da treba da uživamo u košarci na terenu, a ne onim šta se događa na tribinama - zaključio je Paspalj za 24sedam.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2023/02/01/64c4e9adb45738d81958bdfa/uhd/64c4e9adb45738d81958bdfa.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958bdfa",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1239181_th_1675971064.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam