Partizane, raduj se: Paspalj za 24sedam o povratku crno-belih u Evroligu!

16.06.2022

12:51

0

Autor: Milan Nastić

Legendarni košarkaš smatra da je ovo velika vest za navijače, koji su toliko godina čekali ovaj momenat

Partizane, raduj se: Paspalj za 24sedam o povratku crno-belih u Evroligu!
20181124npPaspalj07 - Copyright MN Press

Sad je i zvanično, Partizan će sledeće sezone igrati u Evroligi.

Crno-beli će se posle osam godina vratiti u najjače klupsko takmičenje u Evropi, čime će srpska košarka ponovo imati dva predstavnika u Evroligi.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa legendarnim košarkašem i bivšim igračem crno-belih Žarkom Paspaljem koji nije krio zadovoljstvo što će Partizan ponovo biti deo elite.

- Naravno da je to velika vest za Partizan, da će ponovo biti učesnik Evrolige. A, da ne pričamo za navijače koji su toliko godina čekali ovaj trenutak. Velika je stvar za klub, za košarku, ali i naš sport - poručio je Paspalj za 24sedam.

Legendarni košarkaš je istakao da je ovo velika vest kao što je bio dolazak Željka Obradovića prošle godine.

- Ova vest je bitno kao i povratak Obradovića u Partizan. Nešto što je donelo boljitak Partizanu. Velika stvar, nema dileme. 

MN Press
 

Žarko Paspalj veruje da će i igračko kadar biti  biti adekvatan učešću u Evroligi, napominjući da će na tržišti biti više kvalitetnih igrača.

- U prilog ide i to što će Partizan moći da angažuje kvalitetne igrače, zbog situacije oko ne učešća ruskih klubova u evropskim takmičenjima. U svakom slučaju biće ovo zanimljiv prelazni rok. Naravno, i drugi klubovi će ovo iskoristiti, koji takođe imaju dosta novca - istakao je Paspalj.

Žare o muralu posvećenom Gregu Popoviću

Nedavno je gost Evrolige bio i Greg Popović veliki prijatelj Žarka Paspalja, koji je u svom kraju uradio mural posvećen velikom trenerskom imenu.

- Bili smo zajedno pet dana, i lepo smo se družili. Čak je kod mene bio na ručku. Naravno, da sam mu pokazao mural, ali on je toliko skroman čovek, u sebi mu je bilo drago, ali kako to da nazovem, kao da je bio stidljiv - kazao je Paspalj za 24sedam.     

 BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike