Obradović ponosan na svoj tim, Litvanci imali samo jedno pitanje i dobili gospodski odgovor

03.02.2023

20:35

0

Autor: P.K.

Pitanje nema veze sa košarkom, iako je odgovarao najbolji evropski trener svih vremena

Obradović ponosan na svoj tim, Litvanci imali samo jedno pitanje i dobili gospodski odgovor
Željko Obradović u Kaunasu - Copyright Printscreen/Facebook/BC Žalgiris Kaunas

Partizan je ostvario istorijsku pobedu u Kaunasu i približio se plasmanu u Top 8, a Željko Obradović je bio očekivano zadovoljan nakon ubedljivog trijumfa nad Žalgirisom.

Inače, ovo je prvi put da Partizan pobeđuje u "duplom kolu" Evrolige i prvi put da slavi protiv Žalgirisa u gostima.

- Teška utakmica, znamo koliko je teško ovde igrati, zbog publike, a posebno zbog kvaliteta Žalgirisa, koji igra odlično cele sezone. Čestitao sam treneru posle utakmice na svemu što je do sada uradio. Sjajan posao – rekao je Obradović novinarima posle meča.

Žalgiris je poveo 2:0 i to mu je bilo jedino vođstvo na meču. Partizan je u prvom poluvremenu imao i 22 poena prednosti, domaćin je u drugom prišao na samo šest poena zaostatka, ali su crno-beli u poslednjoj deonici sjajnom igrom odbili sve napade.

Očekivan je nalet Žalgirisa

- Mislim da smo igrali vrlo dobro u prvom poluvremenu. Znali smo da će se Žalgiris boriti i vratiti u utakmicu i to su uradili. Pokazali su karakter i dali su sve što imaju u sebi. Morali smo da promenimo neke stvari i da ponovo zaigramo kao u prvom poluvremenu. Poslednju četvrtinu smo igrali mnogo bolje. Defanzivno smo igrali kao u prvom poluvremenu i pametno u napadu i podržali smo promašaje ofanzivnim skokovima. To me čini ponosnim, to pokazuje veliku želju igrača. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer smo igrali dobro. Čestitam mojim igračima – rekao je Obradović, pa dodao:

- I još jedna stvar zbog koje sam jako ponosan – gde god da igramo, imamo podršku naših navijača. Tako je bilo i večeras i hvala im na tome.

Jedino pitanje - Ukrajina

Jedino pitanje litvanskih novinara bilo je da Obradović prokomentariše to što je publika pružala podršku Ukrajini i što je u hali bilo mnogo Ukrajinaca.

- Imam da kažem na to ono što ponavljam od početka: Jako mi je žao što se ovo dešava. Voleo bih da se sutra završi. Ljudi pate. Rat je najgora stvar koja može da se desi na svetu. Ne mogu da zamislim koliko je teško ljudima tamo. Nadam se da će osobe koje odlučuju naći način da zaustave ovu jako, jako tešku situaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike