Da li je Dok Rivers pravi čovek za Filadelfiju? NBA svet nema dilemu

02.10.2020

07:13 >> 07:18

0

Autor: Adam Štulić

Doskorašnji trener LA Klipersa, uprkos svemu, još se visoko kotira u najjačoj ligi na svetu

Da li je Dok Rivers pravi čovek za Filadelfiju? NBA svet nema dilemu
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Za nekoga šokantno, za nekoga ne, tek, Dok Rivers je novi trener Filadelfije. Iskusni strateg je, samo nekoliko dana po okončanju mandata na klupi LA Klipersa, pronašao novi angažman, a sudeći po reakcijama košarkaškog sveta u SAD, niko nije bio previše iznenađen ovakvim raspletom.

Iako je posle eliminacije od Denvera u polufinalu Zapadne konferencije bio na udaru navijača i medija zbog ispuštene prednosti od 3:1, očigledno je da Rivers ima veliki kredit za sve što je postigao u najjačoj ligi na svetu. Ni to što je treći put u trenerskoj karijeri izgubio plej-of seriju u kojoj je vodio 3:1, a šesti s vođstvom 3:2, ni to što je postao trener sa najviše poraza u sedmim utakmicama doigravanja (osam), nije uticalo na čelnike Filadelfije da propuste priliku da angažuju stratega koji je Boston vodio do šampionskog prstena 2008. godine.

Klipersi ostali bez trenera: Rivers otišao

– Uopšte me nije šokiralo što je postao kanidat broj jedan za mnoge klubove i što je izabrao Filadelfiju. Oni imaju sjajan tim, izgrađen oko dve zvezde… Sada moraju da pronađu način da nastave da se dopunjuju i da unapređuju jedni drugima veštine. Dok je izvanredan trener i mislim da će tamo napraviti dobar posao – rekao je jedan od mogućih Riversovih naslednika na klupi Klipersa Džef van Gandi.

Sličnog mišljenja je i trener Golden Stejta Stiv Ker.

– Uzbuđen sam zbog Doka i Filadelfije. On je sjajan trener, odličan za ligu. Srećan sam što se tako brzo vraća u NBA. Važan je za ligu, ali i ostale trenere.

Brzo našao novi posao: Rivers se vraća na Istok

Kada je ozvaničen rastanak tima iz Los Anđelesa i trenera koji je 2000. godine proglašen za najboljeg u ligi, jedan od najboljih košarkaša svih vremena Medžik Džonson nije mogao da poveruje u takav rasplet i to što su Klipersi na taj način Riversa indirektno okrivili za eliminaciju od Denvera. Pošto je nekadašnji strateg Orlanda i Bostona dogovorio petogodišnju saradnju s Filadelfijom bio je mnogo zadovoljniji.

– Vlasnisi Seventisiksersa su doneli odličnu odluku angažovanjem Dok Riversa. Verujem da Džoela Embida, Bena Simonsa i celu organizaciju može da odvede na viši nivo – rekao je Medžik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike