Obradović Francuzima objasnio zbog čega je ljubio Zvezdin grb: Kada sam otišao, želeli su da me unište - kao osobu i kao trenera!

14.01.2023

17:05

0

Autor: A. Š.

Trener Monaka još jednom se osvrnuo na gest prilikom nedavnog gostovanja u Pioniru

Obradović Francuzima objasnio zbog čega je ljubio Zvezdin grb: Kada sam otišao, želeli su da me unište - kao osobu i kao trenera!
Saša Obradović ljubi grb Crvene zvezde - Copyright MN Press

Istinski je laknulo Saši Obradoviću kada je u četvrtak uveče dočekan ovacijama od navijača Crvene zvezde. Srpski strateg je godinu dana od odlaska sa klupe kluba sa Malog Kalemegdana među većinom pristalica srpskog i regionalnog šampiona smatran nekom vrstom izdajnika, pa je prošle sezone doživeo i to da ga crveno-beli Pionir dočeka salvom zvižduka.

Srećom, prašina se slegla, tenzija je iščezla, što je sigurno značajno ubrzalo da jedan od najboljih košarkaša u Zvezdinoj istoriji i Delije zakopaju ratne sekire i „počnu ljubav ispočetka“.

Koliko su ovacije i aplauzi, koji su se u četvrtak uveče, prolomili beogradskim hramom košarke značili Obradoviću bilo je jasno iz njegovih suza i odlaska na centar terena, gde je kleknuo i poljubio Zvezdin grb. Gest koji je oduševio svakog zvezdaša, ali i naišao na određene kritike dela javnosti koja je takav potez okarakterisala kao krajnje neprofesionalan.

- Osećam obavezu da kažem nešto o mom gestu pre utakmice protiv Crvene zvezde, kako bi ljudi mogli da razumeju moju poziciju – kazao je Obradović usled tih kritika, pa nastavio:

- Pre svega, svi ovde treba da znaju da sam potpuno posvećen Monaku i veoma sam srećan što sam u klubu. Kao dete i tokom odrastanja, moja porodica i svi koje poznajem, navijali su za Crvenu zvezdu. Ostavio sam veliki trag u klupskoj istoriji. U momentu kada sam napustio klub, bio sam odbačen, od porodice, čak i na ulici niko nije hteo da razgovara samnom. Želeli su da me unište kao osobu i kao trenera. Bio sam veoma tužan zbog toga što se to sve dogodilo u klubu u kojem sam odrastao i za koji sam navijao i koji je bio deo moje familije.

Istakao je Obradović da je sve što se dogodilo u četvrtak uveče bilo spontano.

- Zaplakao sam, bilo je veoma emotivno i mislio sam da bi trebalo da uradim nešto u znak zahvalnosti za ono što sam čuo, svi su bili veoma emotivni. Uradio sam šta sam uradio, ali svi treba da znaju, ja sam ovde, uradiću sve, kao i uvek, da pokažem svoju punu posvećenost i profesionalizam da odradim svoj posao na najvećem nivou. Nadam se da će svi razumeti moj postupak pre utakmice – istakao je Saša Obradović.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike