Nismo igrali u trećoj i četvrtoj četvrtini: Petrušev zna razlog poraza, problem i kontakt sa Tavaresom

10.01.2023

21:26

0

Centar Zvezde je večeras imao težak posao, ali je na kraju kapitulirao

Nismo igrali u trećoj i četvrtoj četvrtini: Petrušev zna razlog poraza, problem i kontakt sa Tavaresom
Filip Petrušev - Copyright MN Press

Filip Petrušev je u poslednjih nekoliko utakmica Crvene zvezde konačno pokazao svoj raskošni talenat i nagovestio da će u nastavku sezone biti jedam od glavnih igrača tima sa Malog Kalemegdana.

Tako je bilo i večeras, uprkos ubedljivom porazu od Real Madrida sa 79:59.

Nije mladi srpski centar imao lak posao. Naspram njega bio je iskusni i snažni Valter Tavares, koji je gostima i doneo pobedu.

- Na kraju velika razlika za njih, ali mislim da smo bili u utakmici negde do kraja treće deonice kada su oni napravili razliku, a mi energetski i fizički pali. Nismo igrali ništa na kraju treće i u četvrtoj četvrtini - rekao je posle meča Petrušev.

Meč je završio sa 15 poena, ali već sada se okreće novom meču, za dva dana sledi okršaj sa ekipom Monaka. Međutim, pitanje je da li će Zvezda biti kompletna i oporavljena.

- Pa može, danas je baš puno igrača falilo, neki i neplanirano (Bentil, prim. aut), ali mislim da možemo da se oporavimo. Mislim da će biti drugačija utakmica, možda nam čak i više odgovara Monako jer nema veličnu u igračima kao Real.

Na kraju, objasnio je i kako je igrati sa Tavaresom?

- Danas je bilo jako teško, pogotovo što on ide na svaki skok u napadu, ogroman je i gura, a nekako su sve na njemu svirali. Nije nam bilo lako. Mislim da smo mogli više da uđemo u fajt sa njim, nekako su bili agresivniji, igrali su jače od nas a opet smo mi imali više faulova. Znači morali smo da se prilagodimo takvoj igri - sumirao je Petrušev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike