Zvezda ponovo u problemu zbog kršenja propisa! AdmiralBet ABA liga zabranila Nikoli Topiću da igra do kraja sezone!

09.01.2023

17:24

0

Autor: A. Š.

Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša u nezavidnoj situaciji

Zvezda ponovo u problemu zbog kršenja propisa! AdmiralBet ABA liga zabranila Nikoli Topiću da igra do kraja sezone!
Nikola Topić - Copyright MN Press

Pre nekoliko dana FMP se pohvalio angažovanjem Nikole Topića, a sada su se "panteri" našli u velikom problemu.

Naime, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša ove sezone neće moći da igra do kraja sezone u AdmiralBet ABA ligi, čije je rukovodstvo poništilo registraciju plejmejkera koji je prošao kroz kadetsku i juniorsku selekciju Zvezde pre nego što je debitovao za prvi tim.

- Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović doneo je odluku da odbije i poništi registraciju igrača Nikole Topića za FMP, na osnovu člana 13.10 pravilnika o radu i takmičenju 1. ABA lige u sezoni 2022/23 - stoji u saopštenju regionalnog takmičenja i dodaje se:

- Prema članu 13.10 pravilnika o radu i takmičenju 1. ABA lige u sezoni 2022/23, nijednom igraču nije dozvoljeno da igra u isto vreme za dva različita kluba, čak i ako nastupaju u različitim takmičenjima. Igrač Nikola Topić neće moći da igra u AdmiralBet ABA ligi do kraja sezone 2022/23 - piše u zvaničnom saopštenju AdmiralBet ABA lige.

TOPIĆ IGRAO ZA ZVEZDU KAO IGRAČ FMP-A!
Podsetimo, FMP je objavio dovođenje Topića u momentu dok je mladi košarkaš sa Zvezdom u Valensiji igrao evroligaški meč protiv istoimenog tima. I upravo je to bio razlog za poništavanje registracije, jer je u trenutku odigravanja utakmice u Španiji mladi košarkaš već bio registrovan za "pantere".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike