Real bez dva velika imena stiže u Pionir: Teško je pobediti Zvezdu u toj mitskoj dvorani!

09.01.2023

16:04

0

Autor: A. Š.

Madriđani oslabljeni, ali puni optimizma dolaze na meč sa srpskim i regionalnim prvakom

Real bez dva velika imena stiže u Pionir: Teško je pobediti Zvezdu u toj mitskoj dvorani!
Gabrijel Dek - Copyright Profimedia

Verovatno nikada dosad navijači Crvene zvezde sa većim nestrpljenjem nisu čekali neki evroligaški meč kao predstojeći sa madridskim Realom (utorak, 19.00). "Kraljevski klub" stiže u dvoranu "Aleksandar Nikolić" osokoljen sjajnim izdanjima protiv Makabija i Gran Kanarije, međutim svesni su svi u španskom gigantu da ih u beogradskom hramu košarke očekuje paklena atmosfera, dodatno naelektrisana spekulacijama argentinskih medija kako upravo Real stopira igranje evroligaških utakmica Fakunda Kampaca u crveno-belom dresu.

- Nije na meni da pričam o tome. Videli smo saopštenje i koja je sankcija uvedena, jednostavno je - rekao je o tom "problemu" trener Madriđana Ćus Mateo, pre nego što se okrenuo samom meču.

- Crvena zvezda se mnogo promenila od oktobra. U poslednjih deset utakmica dobila je osam, radikalna je promena stila igre. Jako je teško pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu, bez obzira što su dva poraza u tom nizu od deset utakmica došla upravo na parketu Pionira. Oni se bore do kraja, sa mnogo intenziteta, tim sa mnogo vrlina, igraju timski. Defanzivno su jako dobri, pogotovo u situacijama jedan na jedan.

Madriđani će u Beogradu biti bez dva velika imena - Rudija Fernandeza i Gabrijela Deka.

- Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario - kazao je strateg Reala, pa dodatno pojasnio situaciju sa dvojicom odustnih asova.

- Rudi se dobro oporavlja, nadamo se da će uskoro biti na treningu. Još je rano za njega da ide sa nama na put i igra. Dek je imao neke testove, otpisali smo ozbiljnu povredu, ali i dalje ga muči zadnja loža desne noge. Moramo da reagujemo iz predostrožnosti i da ga oporavimo lepo.

Svestan je Mateo šta njegov tim očekuje u "Pioniru".

- To je mitska dvorana, koju navijači uvek napune do vrha i guraju svoj tim napred. Ta dvorana odiše košarkom. Tu nikada nije lako igrati, jer je atmosfera uzavrela, gostima je jako teško. Moraćemo da uđemo u meč sa jakim intenzitetom. Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti na minimum, da biramo dobre situacije za šut i igramo agresivno u napadu. Naravno, treba i da vodimo računa o osnovama – skoku, trčanju i da kažnjavamo njihove greške iz kontri.

Ni Ćus Mateo nije mogao da se otme utisku o nikad izjednačenijoj Evroligi.

- Pogledajte samo da je razlika između prvog i desetog na tabeli u dve pobede. A, Zvezda je taj deseti klub trenutno. Neverovatno je izjednačena liga ove godine. Na početku sezone nisam hteo da dajem nikakve prognoze, ali nisam ni očekivao da će biti ovako. Nikada dosad Evroliga nije bila toliko izjednačena kao ove godine. Svako može da dobije svakog, ne smeš da se opustiš ni na trenutak. To je ono što stalno pričam igračima. Treba biti hladne glave i ne odustajati od stvari koje si zamislio čak i kada rezultat u nekom trenutku nije kako treba - kazao je strateg Madriđana i dodao:

- U situaciji si da danas igraš sa Albom koja je poslednja, a sledeći dan sa Baskonijom sa prvog mesta. A kvalitet timova je gotovo isti. Ništa i nikog ne smeš da uzmeš zdravo za gotovo. Dovoljno je videti da su timovi od prve do desete pozicije u dve pobede razmaka, to sve govori - istakao je Ćus Mateo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike