Ovo zaista zvuči čudno, ali je istinito: Srbija će navijati da se njene NBA zvezde ne bore za titulu

22.12.2020

19:27 >> 20:53

0

Autor: Milan Nastić

A razlog su kvalifikacije za Olimpijske igre

Ovo zaista zvuči čudno, ali je istinito: Srbija će navijati da se njene NBA zvezde ne bore za titulu
Copyright MN Press

Kalendar NBA lige je takav da će košarkaši koji igraju u najjačoj ligi na svetu imati priliku da igraju na Olimpijskim igrama u Tokiju. I tu nema nikave dileme.

Ono oko čega postoji nedoumica je da li će među “orlovima” tokom kvalifikacionog turnira za OI biti igrača kao što su Nikola Jokić, Boban Marjanović ili Bogdana Bogdanovića, za čije timove se očekuje da će se boriti za plasman u plej-of. Da će to biti nemoguće otkrio je zamenik komesara NBA lige, Mark Tejtum.

On je objasnio je od početka pandemije koronavirusa u stalnom kontaktu sa generalnim sekretarom FIBA Andresom Zagklisom i da, kako sada stvri stoje nacionalni timovi .

– Andreas i ja već nedeljama razgovaramo kako pronaći rešenje. Imali smo kontakte i sa čelnicima MOK-a, i nadam se da ćemo naći dogovor koji će svima ići u prilog. Svesni smo da dosta internacionalca igra u NBA, i najveći problem su kvalikfikacije. NBA sezona se završava pre početka OI, a FIBA je pomerila kvalifikacione turnire u saradnji sa MOK-om kako bi došlo do dogovora sa nama i kako bi igrači iz NBA mogli tu da učestvuju.

Pročitajte još

Podsetimo, kvalifikacije za OI biće održane u nekoliko zemalja 29. juna, domaćin jednog turnira je i Beograd, a početak plej-ofa u NBA zakazan je za 22. maj.

– Ligaški deo NBA se završava krajem maja i polovina timova neće ući u plej-of. To znači da će igrači iz tih timova imati mogućnost da odluče više od mesec dana da li će igrati u kvalifikacijama. A oni koji igraju za timove koji su se već kvalifikovali imaće i više vremena do početka OI. Znamo da će biti i igrača koji neće biti na raspolaganju nacionalnim timova. To su oni koji će igrati u finalima konferencija, ali to će biti manji broj igrača. Ovo je neobična i čudna godina – objasnio je Tejtum.

Da, zaista će biti čudna godina. Pošto će Srbija navijati da naše NBA zvezde ne bore za titulu, kako bi mogle da pomognu “orlovima” da izvade vizu za Tokio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike